Reizen

De balans tussen werken, leven en reizen

Reizen is voor ons het mooiste dat er is. Om dat te kunnen doen hebben we een goede balans nodig tussen werken, leven en reizen. Wij werken om te reizen en we leven niet om te werken. Geld verdienen is nu eenmaal nodig om te kunnen reizen.

Werken doen we samen. Wij hebben het geluk dat we een goede opleiding hebben en een goede baan. Daar hebben we hard voor gewerkt en dat doen we nog steeds. Maar we hebben beiden werk dat we heel graag doen. In het dagelijks leven hebben we niet veel kosten. Ons huis is niet groot en hebben we al lang. De hypotheek is niet meer zo hoog. We geven nauwelijks geld uit aan kleding, uitgaan of prullaria in ons huis. Naar de film of het theater gaan we nooit. Wij snuiven cultuur op tijdens onze reizen.

We eten goed en gezond, maar letten op waar we ons geld aan uitgeven. Door met plezier te werken en niet buitensporig veel geld uit te geven hebben wij geld over om regelmatig te kunnen reizen. We werken vaak extra om vrije dagen op te sparen. Als je het echt wil is er heel veel mogelijk.

Wil je advies of heb je hulp nodig met je budget en om jouw reiswensen gerealiseerd te krijgen? Neem dan contact met ons op. Wellicht kunnen we je helpen.

Reizen

Het is moeilijk uit te leggen wat reizen voor ons betekent. Of het nu dichtbij huis in Nederland of ver weg is. Reizen is voor ons Avontuur, Beleven en Genieten.

Reizen is voor ons alles los laten en je laten meevoeren in het ritme van het land waar je bent. De enorme drang die wij hebben om nieuwe landen, mensen en culturen te ontdekken is altijd aanwezig. Het voordeel is dat reizen meestal samen gaat met vrij zijn. Vrijheid, niet werken, geen afspraken plannen en doen waar je zin in hebt. Dat is ook de reden dat wij reizen zonder vooraf van alles te plannen en reserveren.

Wat is reizen

Een reis is een vrijwillige verplaatsing van een of meer personen van een bepaalde locatie naar een andere locatie. Een persoon die op reis is, is een reiziger. Een reis kan worden gemaakt vanuit verschillende motieven. Bron: Wikipedia

Als je het heel strikt bekijkt ben je dus ook op reis als je onderweg bent van je huis naar de supermarkt. Reizen is verplaatsen.

Omdat wij beiden een goede baan hebben en ook echt hard werken, kunnen we verschillende keren per jaar reizen. Soms een kleine reis niet zover van huis en af en toe een verre reis. En daar genieten wij enorm van.

Doordat wij Wandelfreaks maken hebben we telkens een reden om nieuwe avonturen aan te gaan, zodat jullie mee kunnen genieten met ons.

Onze reizen

Tot nu toe zijn we vooral in Europa en het Caribisch gebied geweest en verschillende keren in Afrika en Noord-Amerika.

In Azië zijn we nog niet geweest, maar dat gaat zeker nog gebeuren.

Het Caribisch gebied is voor ons favoriet. Vooral omdat het altijd mooi weer is en de prachtige vogels die je er ziet. Maar ook voor de prettige en relaxte sfeer, want dat zit wel goed in de Caribbean.

Tegelijkertijd vinden wij Europa ook heel erg mooi om door te reizen. Er is nog zoveel te ontdekken in dit gevarieerde continent.