Workshops

Leuke workshops in Zeeland

Ben je op zoek naar leuke workshops in Zeeland? Dan zit je hier goed! Je kunt kiezen uit verschillende creatieve workshops. Ik werk met kleine groepen zodat iedereen voldoende hulp krijgt.

Het is onzin om te vertellen dat je een workshop moet doen om de technieken te leren. Je vind immers alle informatie op internet. Maar soms kom je er even niet uit of je hebt alle spullen niet. Daarom is een workshop ideaal om te doen. Je komt natuurlijk voor de gezelligheid en om leuke mensen te ontmoeten. Alle spullen zijn voorhanden en je gaat altijd met een gepersonaliseerd item naar huis. Ben je niet zo handig? Geen probleem. Ik help je!

Ik heb de ruimte en alle materialen, jij hebt de tijd en een goed humeur. Daarom kom je workshoppen in Zeeland.

Ik deed samen met een vriendin de workshop “oesterschelpen decoupage”. Een aanrader! We werden hartelijk ontvangen en er was meteen een ontspannen sfeer.
Marianne Bruijstens

Agenda

Hoe kan ik reserveren

Er zijn 4 mogelijkheden om de workshops te reserveren. Een reservering is pas definitief als deze bevestigd is.
Agenda
Kies een workshop in de Agenda > Informatie > Reserveer.
Groepen vanaf 2 personen
Boekingsformulier
Reserveer je workshop > selecteer workshop > kies datum en tijd > reserveer.
Workshop Overzicht
Kies een workshop > ga verder > lees de informatie > boek nu > kies datum en tijd > reserveer.
Mailen
Je kunt ook gewoon Mailen welke workshop je wilt doen. Geef de gewenste datum en tijd door en het aantal personen.

Workshops in Zeeland

Oesterschelpen decoreren met de Decoupage techniek

Workshop oesterschelpen decoreren

Tijdens deze workshop maak je een aantal prachtige cadeautjes van Oesterschelpen met de Decoupage techniek. Decoupage betekent letterlijk het opdelen van een scene in kleine stukjes. We gebruiken servetten, lijm en een speciale techniek om de decoupage toe te passen op oesters. We werken de oesters mooi af met een gouden randje. Wil je liever een randje van brons, koper, zilver of een andere kleur? Dat kan allemaal.

Je kunt kiezen uit de thema’s katten, vogels, vlinders, bloemen, cactussen, kabouters, fruit, paddenstoelen, Delfts Blauw/Hollands, Maritiem/strand en Kerst.

We werken met verf en lijm dat niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Dromenvanger maken

Workshop Dromenvanger maken

Tijdens deze workshop maak je een dromenvanger met leer, stof en katoen en versier je de dromenvanger met veren, schelpen en kraaltjes.

Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.
Lees meer >>

‘Talking sticks’ of Vertelstokken schilderen

Workshop Talking Sticks maken

Tijdens deze workshop schilder je 2 ‘Talking Sticks’ van hout. Een Talking Stick of Vertelstok komt van de Inheemse bevolking van Noord Amerika, de Indianen. Een Talking Stick is mooi versierd met verf in verschillende kleuren en stijlen. Wie de Talking Stick in zijn of haar hand heeft mag vertellen. Als je de stick niet vast hebt ben je stil.

Deze Talking Sticks zijn niet alleen leuk en relatief eenvoudig om te maken, ze zijn ook heel fijn om mee te werken met kinderen die bijvoorbeeld adhd of autisme hebben. Het is een mooi hulpmiddel om rust te creëren of ze juist hun verhaal te laten vertellen.

De Talking Sticks zijn niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi om er een aantal bij elkaar in een vaasje te zetten. Voor wie ga jij deze kleurrijke ‘Talking Sticks’ maken? Het schilderen is niet moeilijk. Iedereen kan het.

We werken met verf die niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.
Lees meer >>

Talking Sticks Luxe maken

Workshop Talking Sticks maken

Het principe van deze workshop is hetzelfde als de workshop Talking Sticks maken, maar tijdens deze workshop gaan we nog een stapje verder. De Talking Stick die je maakt is groter en de versiering bestaat niet alleen uit verf, maar ook uit leer, touw en veren.

De workshop duurt ongeveer 3 uur.
Lees meer >>

Eco printen

Workshop Eco printen

Eco-printen is het overbrengen van afdrukken van bladeren op papier of stof zonder gebruik van chemische middelen.

Tijdens deze workshop maak verschillende afdrukken op papier en stof in A4 formaat. We gebruiken verschillende bladeren en verschillende natuurlijke beitsmiddelen.

De workshop duurt ongeveer 4 uur.
Lees meer >>

Papier Marmeren

Deze techniek is gebaseerd op de Turkse Ebru techniek om patronen met verf over te brengen op papier.

Tijdens deze workshop leer je welke materialen je nodig hebt en hoe je met verf verschillende patronen maakt. Je maakt meerdere afdrukken op A4 papier.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Mantelschelp beschilderen met stiptechniek

Set Manteschelpen groen paars

Tijdens deze workshop leer je eerst een aantal technieken op een oefenschelp en daarna ga je zelf 2 grote Mantelschelpen beschilderen met de stiptechniek. Er is keuze uit meer dan 50 kleuren.

We werken met verf die niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Story Stick maken

Workshop Story Sticks maken

Tijdens deze workshop maak je een Story Stick van hout. Story Sticks zijn ontstaan bij de Aboriginals in Australië. Zij gebruikten stokken om boodschappen door te geven aan andere stammen. Ze maakten er tekeningen op, kerfden er tekens in en versierden de stokken met alles wat ze vonden. Je begint met het kiezen van de kleuren. Daarna geef je de stok een basiskleur of kleuren. Tijdens het drogen van de verf drinken we koffie, thee of fris. Tenslotte versier je de stick met schelpen en onderdelen van oude sieraden. De sieraden mag je zelf uit elkaar halen en gebruiken wat je leuk vind.

We werken met verf en lijm dat niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

Welk verhaal ga jij vertellen met je zelfgemaakte Story Stick?

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Raamhanger Bohemian stijl

Workshop Bohemian stijl raamhanger
Raamhanger Bohemian stijl

Tijdens deze workshop maak je twee raamhangers in Bohemian stijl met een echte Sint-Jacobsschelp, drijfhout en een handgemaakte kraal van papier.
Je hebt keuze uit meer dan 50 kleuren verf.

We werken met verf die niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Kralen maken

Tijdens deze workshop maak je een aantal kralen van papier, vilt of leer. Je leert verschillende materialen en technieken kennen.

De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Annuleren
Annuleren is voor niemand leuk. Voor jou niet omdat je een hele gezellige dag mist vanwege een vervelende reden. Voor mij is het ook niet leuk, want ik heb mijn tijd vrij gehouden voor jou en gezorgd dat alles klaar staat
. Annuleren zonder geldige reden vind ik niet leuk.

Aansprakelijkheid
Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, letsel of verlies tijdens een van de door ons georganiseerde activiteiten.

Betaalverzoeken
Wij sturen nooit zonder overleg een betaalverzoek. U betaald contant ter plekke of via een Tikkie. Ga niet in op een betaalverzoek dat u zogenaamd van ons ontvangt, tenzij wij ter plekke met u hebben afgesproken dat we een betaalverzoek sturen.

Lees ook
Leuke Workshops met vriendinnen
Workshop Talking Stick maken

6 reacties

 1. Ik deed samen met een vriendin de workshop “oesterschelpen decoupage”. Een aanrader! We werden hartelijk ontvangen en er was meteen een ontspannen sfeer. Digna legt heel duidelijk uit en je mag naar hartelust grasduinen en uitzoeken in alle materialen voor deze workshop. Digna geeft nog meer workshops, aan huis en ook aan zee … ik ga zeker ’n keer mee strandjutten! Dankjewel Digna voor een fijne workshop!

 2. Een vriendin en ik hebben de workshop: oesterschelpen decoreren, decoupage gedaan. Het was heel leerzaam en als ik spreek voor mezelf, het was geweldig, ik was helemaal Zen en Digna heeft alles goed uitgelegd. Als vrouw heel gastvrij en gezellig.
  Ik zou zo weer een workshop bij haar doen.
  Hedwig uit Maastricht.

 3. Een paar maanden geleden samen met mijn buurvrouw een workshop mantelschelp stippen gedaan.
  Het was heel leerzaam en leuk om te doen. En het resultaat was prachtig!
  Bovendien was het erg gezellig en de workshop van 4 uur lang, vloog voorbij.
  Thuis ben ik nu volop bezig met stippen, op schelpen maar ook op een bloempot.
  Workshop is echt een aanrader, het is zoo leuk om te doen!
  En Digna is een gezellige gastvrouw wat het alleen maar leuker maakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *