Fossielen

Fossielen zijn versteende dieren of planten. Bijvoorbeeld schelpen, tanden, botten en afdrukken van dierenpoten, planten en bloemen.

Fossielen zoeken is een leuke activiteit op het strand. Maar het blijft spannend of je wat vind en wat je vind. De euforie is groot als je een mooi fossiel opraapt. Ondertussen geniet je van het buiten zijn en lekker wandelen op het strand. Hoe mooi is dat.

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Momenteel ben ik foto’s aan het maken van de mooiste schatten uit de zee die we hebben gevonden. In de loop van de komende weken zijn deze foto’s hier te zien.

Kijk alvast een paar van onze filmpjes over strandjutten en schelpen zoeken op ons Youtube kanaal. Binnenkort starten we weer met filmen op de stranden tijdens onze zoektocht naar schelpen en fossielen.

Ammonieten

Je ziet hier een collectie van de ammonieten die we hebben gevonden langs de kust van Engeland. Een ammoniet is een versteend slakkenhuis van een inktvisachtige. Deze fossiele ammonieten zijn zo’n 150 tot 200 miljoen jaar oud.

Schelpen 

Hieronder een collectie van fossiele schelpen die we hebben gevonden in Nederland en het buitenland. Onder de foto staat het soort en de vindplaats.

Haaientanden

Het aantal haaientanden dat we hebben gevonden is inmiddels ontelbaar. Daarom een selectie van de mooiste en grootste haaientanden uit onze collectie.

Overige fossielen

Wil je ook fossielen zoeken? Klik hier!