Excursies

Actieve excursies in Zeeland en Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een actieve excursie in de Zeeuwse of Zuid-Hollandse buitenlucht? Dan kun je in Zeeland of Zuid-Holland je hart ophalen. Van stranden tot natuurgebieden, binnenmeren, duinen of gezellige authentieke stadjes, Zeeland en Zuid-Holland hebben het allemaal!
Ga, onder leiding van gidsen Digna en Hester, op strand excursie en vind de mooiste schelpen, Fossielen of haaientanden! Je leert wat de beste plekken zijn om de mooiste strandvondsten te vinden.
Voor kinderen tot 12 jaar is er een speciale excursie Dieren zoeken in de natuur.

Agenda


 

Ga op strand excursie in Zeeland!

Op excursie gaan op een prachtig strand; het kan in Zeeland. In de zon liggen op je handdoekje kan altijd nog, dus ga erop uit!

Ontdek de mooiste schelpen, fossielen of haaientanden onder leiding van een ervaren gids en leer anders kijken naar de beste vindplaatsen van deze schatten uit de zee. Kinderen tot 6 jaar gratis.

Over dit event
Duur van de excursie: 2 uur

Locatie Westerschouwen – Schelpen en fossielen zoeken
Kosten: € 15,- p.p.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Honden niet toegestaan.

Locatie Borssele – Haaientanden zoeken
Kosten: € 15,- p.p.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Honden niet toegestaan.

Strand Excursie schelpen zoeken

Excursie in Zeeland speciaal voor kinderen

Dieren zoeken in de natuur 

Wat is er leuker dan een speeltuin? Spelen in de natuur! Maar dan moet het wel spannend en leuk zijn. En dat lukt niet iedereen. Soms is er gewoon begeleiding nodig. Iemand die het spannend maakt, maar wel overzichtelijk houdt. Iemand die kinderen bij elkaar brengt om samen iets leuks te doen.

Digna is hier toevallig erg goed in. Met vijf jaar ervaring als boswachter heeft ze vele kinderexcursies in de natuur begeleid en weet ze als geen ander hoe je kinderen op een leuke manier mee naar buiten krijgt.

Onze excursie Dieren zoeken in de Natuur is speciaal voor kinderen ontworpen. Kinderen zijn de baas en bepalen samen de route die we afleggen. Onderweg zoeken we naar dieren. Echte dieren en virtuele dieren. Dit doen we met een gratis app. De app is speciaal ontwikkeld voor kinderen en heeft een schermbeveiliging zodat de kinderen niet de hele tijd op het scherm kijken. Deze app is overal in Nederland te gebruiken, dus na deze excursie kun je zelf met de app op pad en nog meer dieren vinden. Deze excursie is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, samen met ouders/begeleiders.

Over dit event
Duur van de excursie: 2 uur

Locatie Westerschouwen – Dieren zoeken op het strand
Kosten: € 15,- p.p.
Leeftijd 4-12 jaar

Locatie Neeltje Jans – Dieren zoeken in de natuur
Kosten: € 15,- p.p.
Leeftijd: 4-12 jaar

excursie voor kinderen dieren zoeken

Excursie in Zeeland: Wandeling Bommenede

Maak een prachtige (avond)wandeling en ontdek de mooiste vergezichten van Zeeland.

Gids Digna Mielard vertelt je, al wandelend, alles over de omgeving van het Grevelingenmeer, de polder, de molen en de geschiedenis van het verdronken dorp Bommenede. Zo combineer je een heerlijke wandeling met gezellig samen ontspannen.

Over dit event

Afstand: 7,5 kilometer, 3-4 uur.
Leeftijd vanaf 12 jaar.
Kosten: € 7,50 p.p.
Haven van Bommende Activiteiten Zeeland

Haven van Bommende

Voor groep 6-7-8 van de basisscholen in Zeeland organiseren wij gratis zeelessen.

Annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van de excursie. Je ontvangt dan je geld terug.

Aansprakelijkheid

Wij kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor schade, letsel of verlies ontstaan tijdens een van onze georganiseerde excursies.

Lees ook:
Schelpen zoeken in Zeeland
5 tips
om schelpen te zoeken
Leuke Activiteiten met Kinderen
Speeltuin aan zee, maar dan leuker


17 reacties

 1. Vanmiddag de strandexcursie en fotografie gevolgd. Het was erg leerzaam en Digna wist veel te vertellen over het soort schelpen en Rick daar kregen we goede aanwijzingen van om te fotograveren op het strand en de schelpen en paalhoofden op een bepaalde manier te fotograveren. Een echte aanrader.
  Groetjes Elvira.

 2. Een hele gezellige en leerzame ochtend gehad bij de excursie schelpen zoeken. Digna en Hesther weten veel interessants te vertellen. Zeker een aanrader!
  Groetjes Tanja

 3. Deze morgen om 8u vertrokken vanuit België om te zoeken naar haaientanden met Digna en nog 12 anderen. Het weer zat mee: winderig maar met een winterzonnetje. Ikzelf vond geen haaientand maar sommige medezoekers wel. Ben wel met een aantal mooie schelpen teruggekeerd en kreeg een kadootje mee naar huis omdat ik zo mijn best had gedaan 😉

  1. Hoi Vilma, dankjewel voor je leuke reactie.
   Het was inderdaad erg moeilijk zoeken vandaag met al dat opgehoopte zand. Aflandige wind is beter. Maar je weet nu voor een volgende keer wel hoe en waar je haaientanden kunt vinden.
   Groetjes, Digna

 4. Vorige week meegelopen met de schelpen-excursie. Erg leuk en een aanrader voor iedereen! Info over hoe en wat, en zelfs in het ontzettend natte weer een geweldige tijd gehad met een paar hele mooie vondsten!
  Heel erg leuk ♥️

  1. Hoi Eveline, dankjewel voor je leuke reactie. Wat waren we nat en koud hè, maar zoveel mooie vondsten. Ik vond het supergezellig.
   Groetjes, Digna

 5. De excursie haaientanden zoeken is een aanrader voor het hele gezin. Lekker buiten opgaan in alles wat er te zien is en dan met de spanning of we een haaientand gaan vinden of niet?!

 6. Heute hatte ich eine wunderbare und sehr lehrreiche Muschelwanderung mit Digna. Es war sehr interessant, Digna kann sehr viel erzählen und wir haben tolle Muscheln und versteinerte Fischknochen gefunden. Ich kann den Ausflug nur jedem empfehlen.
  Liebe Digna vielen herzlichen Dank!! Claudia

 7. Vandaag heb ik met mijn vriendin de excursie met schelpen en fossielen zoeken gedaan. Hele leuke en interessante ervaring. Zeker aan te raden voor jong en oud!

  Groetjes David

 8. Beste Digna,

  Ik zag dat u voor vanavond een schelpen excursie heeft. Heeft u deze excursie ook in de middag?

  Alvast bedankt en ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Trinity

  1. Beste Trinity,

   In de middag is er geen strandexcursie. Dat heeft te maken met het getij. Het is om 15.02 hoog water en dan kunnen we niets vinden. Vandaar 19.00 uur. Dan is het afgaand water en komen de plekken waar we schelpen en fossielen kunnen vinden vrij.
   Er is nog plaats vanavond om mee te gaan.

   Groetjes,
   Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *