Zeelessen

Gratis lessen over de zee in Zeeland voor groep 6-7-8

In samenwerking met ARK Rewilding Nederland organiseren wij zeelessen in Zeeland voor groep 6-7-8. Wij verzorgen een leuk en leerzaam dagdeel op het strand en komen ook in de klas om van alles te vertellen en te laten zien over het strand en de zee. Deze lessen worden gratis aangeboden aan alle basisscholen in Zeeland.

De lessen gaan over zand, wind, duinen, zeedieren, schelpen, strandjutten en nog veel meer. De leerlingen gaan onder andere met schepnetten vissen in de branding en samen ontdekken we alles wat leeft of geleefd heeft in de zee. Lees verder onder het antwoordformulier voor meer informatie.

Zeelessen

Wil jij meedoen met je klas?

Geef je dan nu op voor 2024. De zeelessen en klassikale lessen vinden plaats tussen 13 mei en 14 juni.
Meld je aan en je krijgt zo snel mogelijk bericht van ons.

  Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.
  Je kunt dit formulier pas verzenden als je akkoord gaat met het Privacy Statement.

  ARK Rewilding Nederland

  De zeelessen voor de basisscholen worden gratis aangeboden door ARK Rewilding Nederland.
  ARK onderzoekt in de Noordzee of en hoe er nieuwe riffen van schelpdieren kunnen komen. Riffen met schelpdieren hebben veel voordelen. De schelpdieren filteren het water zodat de zon dieper in het water kan schijnen en er meer algen groeien. En de riffen houden zand en slik vast zodat de kust beter beschermd is tegen hoog water.

  De riffen worden ook gebruikt door vissen om te paaien en eitjes af te zetten. Er zijn dus heel veel voordelen aan nieuwe riffen langs de kust van de Noordzee.

  ARK Rewilding Nederland

  Mede mogelijk gemaakt door Ørsted

  Onder andere door de bouw van windmolenparken staat de kust onder druk. Ørsted is een energieleverancier die gebruik maakt van windmolens in de Noordzee. De natuur is ook voor Ørsted belangrijk en daarom sponsoren zij ARK voor onderzoek en voor het geven van de zeelessen.

  LMSea

  LM SeA VOF KvK 89459474 is opgericht door Digna en Hester. Digna is voormalig boswachter en reisjournalist, Hester is amateur paleontoloog en conservator van het KZGW. Beiden zijn grote natuurliefhebbers en ervaren strandjutters.

  Digna en Hester organiseren het hele jaar door strand excursies om schelpen, fossielen en haaientanden te zoeken. Namens stichting ARK organiseren zij zeelessen in Zeeland.

  Wil je ook een keer met ons op strandexcursie? Dat kan. Kijk hier voor alle mogelijkheden en datums.