Workshop Talking Stick maken

Hoe ziet een Talking Stick er uit?

De Talking Stick, Vertelstok of Praatstok heeft veel verschillende uiterlijke kenmerken, maar 1 kenmerk is telkens hetzelfde: het is een houten stok. Een stok die in de natuur gevonden is. Niet van plastic, niet van iets anders. Gewoon een houten stok.

Op de stok zijn patronen en vormen geschilderd of erin gekerfd. Al die patronen en vormen hebben een betekenis. Verder is de stok rijk versierd met materialen uit de natuur en spullen die zijn gemaakt door mensen van natuurlijke grondstoffen. Veren, kralen, schelpen, leer, touw, noem het maar op.

Reserveer hier een workshop Talking Sticks maken

Workshop Talking Sticks maken

Wat ga ik doen tijdens de workshop Talking Sticks schilderen

Je schildert 3 ‘Talking Sticks’ van hout. Een Talking Stick of Vertelstok komt van de Inheemse bevolking van Noord Amerika, de Indianen. Een Talking Stick is mooi versierd met verf in verschillende kleuren en stijlen. Wie de Talking Stick in zijn of haar hand heeft mag vertellen. Als je de stick niet vast hebt ben je stil.

Deze Talking Sticks zijn niet alleen leuk en relatief eenvoudig om te maken, ze zijn ook heel fijn om mee te werken met kinderen die bijvoorbeeld adhd of autisme hebben. Het is een mooi hulpmiddel om rust te creëren of ze juist hun verhaal te laten vertellen.

De Talking Sticks zijn niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi om er een aantal bij elkaar in een vaasje te zetten. Voor wie ga jij deze kleurrijke ‘Talking Sticks’ maken? Het schilderen is niet moeilijk. Iedereen kan het.

Workshop Vertelstokken maken


De verf is niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Reserveer nu

Workshop Talking Stick de luxe schilderen en versieren

Het principe van deze workshop is hetzelfde als de workshop Talking Sticks maken, maar tijdens deze workshop gaan we nog een stapje verder. De Talking Stick die je maakt is groter en de versiering bestaat niet alleen uit verf, maar ook uit leer, touw en veren.

Workshop Talking Sticks makeb

De verf is niet uit wasbaar, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Reserveer nu

De Talking Stick als hulp bij personen met autisme of adhd

De mooi gekleurde en versierde Talking Sticks kunnen een fijne hulp zijn voor personen, kinderen en volwassenen, om hun verhaal te doen. Iemand met autisme of adhd heeft soms moeite uit zijn of haar woorden te komen of om een verhaal te vertellen, terwijl iedereen luistert. Een Talking Stick kan hier bij helpen door de persoon een kleurenpalet te laten kiezen wat op dat moment bij zijn of haar stemming past of passend is bij het verhaal dat deze persoon wil vertellen.

Meer Workshops
Dromenvanger
Eco printen