Workshop Talking Stick maken

Hoe ziet een Talking Stick er uit?

De Talking Stick, Vertelstok of Praatstok heeft veel verschillende uiterlijke kenmerken, maar 1 kenmerk is telkens hetzelfde: het is een houten stok. Een stok die in de natuur gevonden is. Niet van plastic, niet van iets anders. Gewoon een houten stok.

Op de stok zijn patronen en vormen geschilderd of erin gekerfd. Al die patronen en vormen hebben een betekenis. Verder is de stok rijk versierd met materialen uit de natuur en spullen die zijn gemaakt door mensen van natuurlijke grondstoffen. Veren, kralen, schelpen, leer, touw, noem het maar op.

Workshop Talking Sticks maken

Wat ga ik doen tijdens de workshop Talking Stick XL maken

Een Talking Stick of Vertelstok komt van de Inheemse bevolking van Noord Amerika, de Indianen. Je maakt eerst een aantal kleine talking sticks die je versierd met verf. Daarna maak je een Talking Stick XL. Deze is mooi versierd met verf, touw, veren en kralen in verschillende kleuren en stijlen. Wie de Talking Stick in zijn of haar hand heeft mag vertellen. Als je de stick niet vast hebt ben je stil.

Deze Talking Sticks zijn niet alleen leuk en relatief eenvoudig om te maken, ze zijn ook heel fijn om mee te werken met kinderen die bijvoorbeeld adhd of autisme hebben. Het is een mooi hulpmiddel om rust te creëren of ze juist hun verhaal te laten vertellen.

De Talking Sticks zijn niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi om er een aantal bij elkaar in een vaasje te zetten. Voor wie ga jij deze kleurrijke ‘Talking Sticks’ maken? Het schilderen is niet moeilijk. Iedereen kan het.

Workshop Vertelstokken maken


De verf is niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.
De workshop duurt ongeveer 2 uur. Optioneel is kraaltjes weven voor € 10,- extra.


Reserveer nu

De Talking Stick als hulp bij personen met autisme of adhd

De mooi gekleurde en versierde Talking Sticks kunnen een fijne hulp zijn voor personen, kinderen en volwassenen, om hun verhaal te doen. Iemand met autisme of adhd heeft soms moeite uit zijn of haar woorden te komen of om een verhaal te vertellen, terwijl iedereen luistert. Een Talking Stick kan hier bij helpen door de persoon een kleurenpalet te laten kiezen wat op dat moment bij zijn of haar stemming past of passend is bij het verhaal dat deze persoon wil vertellen.

Meer Workshops
Ebru Marmeren
Stippen
Dromenvanger
Eco printen