Leuke workshops met vriendinnen

Een workshop doe je voor de gezelligheid. Je leert er nieuwe technieken, ontmoet leuke mensen en je gaat aan het eind met een mooi item naar huis. Een workshop moet vooral leuk zijn.

In dit blog geef ik je tips voor leuke workshops met vriendinnen. Vrienden mag natuurlijk ook. Of buren, collega’s, familie en vage kennissen. En het fijne is: al deze workshops kun je allemaal op 1 plek doen. Bij mij dus. In Zeeland. Kun je er meteen een gezellig weekendje weg van maken. Of een weekje.

Creatief met kurk (nee, natuurlijk niet!)

Kurk. Eigenlijk niet eens zo gek, want in mijn workshops werk ik met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Kurk is een natuurproduct. Het kan dus zomaar zijn dat je bij mij kurken tegenkomt. Maar dat is niet de hoofdzaak. Ik werk met schelpen, drijfhout (wrakhout), houten kralen, zeeglas (wat is dat nou weer?), leer, touw, veren en allerlei andere dingen die je gewoon in de natuur vind. Dat vinden in de natuur doen we tijdens onze strandexcursies. Maar maak je niet ongerust. Ik sleep je niet mee naar buiten. Alle spullen heb ik gewoon op voorraad. Aan de slag dus en maak er wat moois van.

Workshop Talking Sticks maken

Een wereldreis aan ideeën

De ideeën voor mijn workshops komen van onze reizen. Tijdens onze reizen staat strandjutten centraal en ben ik altijd op zoek naar unieke dingen en nieuwe (oude) technieken. Met mijn workshops neem ik je mee op reis naar de inheemse bevolking van de Stille oceaan, de Pacific. Hier leven de Indianen en zij gebruikten Talking Sticks en vonden de dromenvanger uit. De Aboriginals in Australië werkten met Story Sticks. Ook het Eco printen vind zijn oorsprong in Australië.

We vervolgen onze reis door Europa waar de Sint-Jacobsschelp centraal staat in de bedevaart en de beroemde Camino naar Santiago de Compostella. Om het allemaal niet te ingewikkeld te maken decoreren we ook gewoon Japanse Oesterschelpen met de Decoupage techniek. Deze techniek is ontstaan in Siberië en via China naar Europa gekomen. Voor de oorsprong van papier marmeren gaan we naar Turkije waar deze techniek Ebru genoemd wordt. Kralen zijn al zo oud als de mensheid. Afrika staat vooral bekend om kralen gemaakt van zaden, maar ook in Azië worden al zo lang we kunnen denken kralen gemaakt. Wij houden het bij kralen maken van papier, leer en vilt.

Nu moet je vooral niet alles geloven wat op internet staat. Daarom geef ik aan alle workshops mijn eigen draai en daardoor is alles wat je bij mij maakt authentiek. En mijn workshops zijn vooral leuke workshops.

Workshop Eco printen

Leuke workshops, hier komen ze dan:

  1. Oesterschelpen decoreren met de decoupage techniek is de meest populaire workshop. Waarschijnlijk omdat dit ook de makkelijkste is, want het liefst kiezen we de makkelijkste weg. En dat is helemaal prima. Wil je gewoon gezellig in twee uurtjes een aantal mooie schelpen maken en ondertussen gezellig kletsen met je vriendinnen? Of vrienden, buren, collega’s, familie en vage kennissen? Dan is deze workshop echt iets voor jou.
  2. Mantelschelpen stippen is net zo leuk, maar iets moeilijker. Hier moet je wat geduld voor hebben, maar ook bij deze leuke workshop staat gezelligheid centraal. Je maakt twee grote Mantelschelpen, dat zijn Sint-Jacobsschelpen, helemaal in jouw stipstijl.
  3. Talking Sticks maken. Ik zei het al, deze ‘Praatstokken’ komen van de Indianen. Ze werden gebruikt bij vergaderingen. Hoe dit precies werkt lees je in mijn blog over de Talking Sticks. Jij maakt tijdens deze leuke workshop een Talking Stick op geheel eigen wijze. Je kunt kiezen voor de eenvoudige versie: het beschilderen van een stuk drijfhout of de luxe versie en dat is na het beschilderen de stok ook versieren met veren, leer, kralen en touw.
  4. Story Sticks maken. De Story Stick is gebaseerd op de Aboriginals, maar dat mag ik niet zeggen, want alle kunst die door de Aboriginals werd gemaakt is beschermd erfgoed. Jij maakt dus een stuk drijfhout in jouw eigen stijl met jouw eigen kleur. We gebruiken de stiptechniek, bekend van de Mantelschelpen en versieren de stok met items van oude sieraden. Die sieraden mag je lekker zelf uit elkaar halen en er nieuwe versieringen mee maken. Hoe leuk is dat.
  5. Papier Marmeren is een techniek waarbij je verf in allerlei vormen giet en dat overbrengt op papier. Dit klinkt eenvoudig en is het ook, als je maar weet hoe. En als je een grote ruimte hebt waar je lekker kunt kliederen. En die heb ik. Als extraatje gaan we ook dompel-marmeren. Wat dat is vertel ik lekker niet. Dat is een verrassing. Tip: als je deze workshop komt doen, neem dan witte uitgeblazen eieren mee.
  6. Eco printen is het afdrukken van met name bladeren van planten, bomen en struiken op papier of stof, zonder chemische middelen te gebruiken. Ook weer zo’n leuke workshop die niet moeilijk is, als je maar weet hoe en als je maar een grote ruimte hebt.
  7. Kralen maken is ook weer zo’n leuke workshop die helemaal niet ingewikkeld is. Je zult verbaast staan wat je met een strook papier, leer of vilt kunt maken.
  8. Strandjutterscollage maken. Wil je echt even helemaal uit je comfortzone? Doe dan mee met de workshop Strandjutterscollage maken. Dit is een tweedaagse workshop (kan zelfs langer) waarbij je wel mee gaat naar het strand om schelpen, fossielen en afval te zoeken en er daarna een mooie collage mee gaat maken. Niet moeilijk, wel intensief en vooral leuk.
  9. Raamhanger maken. Maak een Ibiza stijl raamhanger met een grote Mantelschelp, een zelfgemaakte kraal en drijfhout. We gaan niet stippen, maar dippen. Lekker kliederen met verf is oh zo leuk.
  10. Macramé of Kraaltjes weven. Wil je iets met macramé? Dan kan ik daar ook wat mee. Wordt niet gepland, maar kan wel op verzoek. Hetzelfde geldt voor kraaltjes weven. Ik heb alle materialen, maar plan deze workshops niet. Op verzoek kan dit wel. Maak je de Talking Stick de luxe, dan kun je voor een tientje extra kraaltjes weven toepassen.
Set Manteschelpen groen paars

Hoe kan ik een workshop reserveren

Kijk even op de pagina Workshops voor alle datums en informatie. Of stuur een bericht. Net zo makkelijk.

Waar is Atelier Dynja met de leuke workshops

Atelier Dynja heeft 2 locaties in Zeeland. Voor kleine groepjes en leuke workshops zonder geklieder met verf gebruiken we gewoon onze woonkamer. Voor grotere groepen en alles met verf zitten we in een atelier in Dreischor. We hopen per 2024 alle workshops in een atelier in Zonnemaire, Zeeland te organiseren.

Wie is Digna van Atelier Dynja

Lees de pagina ‘over‘ op deze website en je weet meteen wie ik ben. De beste omschrijving is een eigenzinnige levensgenieter die niets liever doet dan de wereld ontdekken en andere mensen blij maken met mijn ontdekkingen en creatieve vaardigheden.

Workshop oesterschelpen decoreren