Wandelen

Wat is wandelen

Wandelen is je te voet verplaatsen ter ontspanning. Wandelen doe je omdat het gezond en leuk is,  meestal in een andere, vaak mooie omgeving en heeft niet altijd als doel om een bepaalde bestemming te bereiken.

Maar wandelen is natuurlijk veel meer. Elke dag een half uur stevig wandelen is erg goed voor je gezondheid. Wandel je in een tempo van 6 kilometer per uur, dan ben je echt gezond bezig. Loop je iets langzamer, dan is dat zeker ook nog gezond voor je lijf en je geest. Slenteren is dan weer niet zo gezond. Van slenteren kun je rugklachten krijgen.

Genieten

Wandelen is Genieten en Ontspannen. Heb je een dipje, ga dan lekker naar buiten en loop een rondje. Geloof me, het is echt heerlijk om een mooie wandelroute te lopen. Dat kan dicht bij huis of verder weg.

Nederland heeft heel veel mooie natuurgebieden met prachtige wandelroutes. Maar ook een stadswandeling is leuk. Het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat. Het is gewoon lekker om te doen. Voor mij voelt een wandeling als een dag vakantie.