Wandelen

Wat is wandelen

Wandelen is je te voet verplaatsen ter ontspanning. Wandelen doe je omdat het gezond en leuk is,  meestal in een andere, vaak mooie omgeving en heeft niet altijd als doel om een bepaalde bestemming te bereiken.

Maar wandelen is natuurlijk veel meer. Elke dag een half uur stevig wandelen is erg goed voor je gezondheid. Wandel je in een tempo van 6 kilometer per uur, dan ben je echt gezond bezig. Loop je iets langzamer, dan is dat zeker ook nog gezond voor je lijf en je geest. Slenteren is dan weer niet zo gezond. Van slenteren kun je rugklachten krijgen.

Genieten

Wandelen is Genieten en Ontspannen. Heb je een dipje, ga dan lekker naar buiten en loop een rondje. Geloof me, het is echt heerlijk om een mooie wandelroute te lopen. Dat kan dicht bij huis of verder weg.

Nederland heeft heel veel mooie natuurgebieden met prachtige wandelroutes. Maar ook een stadswandeling is leuk. Het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat. Het is gewoon lekker om te doen. Voor mij voelt een wandeling als een dag vakantie.

Covid

Door Covid is wandelen heel populair geworden. Sinds 2020 zijn er veel meer mensen de natuur in gegaan. Dat is logisch, want er was weinig anders te doen. Hierdoor hebben veel mensen ontdekt dat het eigenlijk best leuk is. Het is niet saai en kan zelfs heel spannend zijn.

Soms was de druk op de natuur groot, maar toch hoop ik dat veel mensen blijven wandelen. Nederland heeft veel te bieden en het is nog gratis ook. Zolang iedereen respect heeft voor de natuur, maar ook in de stad, is het goed. Neem je afval mee naar huis, laat alles heel en heb respect voor de omgeving. Geniet van alles wat ons land te bieden heeft.