Wandelen en corona

Wandelen en corona gaan wel samen

Wandelen is in dit corona tijdperk populairder dan ooit. Logisch, want we mogen niet heel veel meer dan dat. We kunnen nauwelijks naar de sportschool, niet reizen, geen feestjes geven en er zijn geen festivals of evenementen.

Iedereen is zich nu meer bewust van het feit dat alleen maar binnen zitten een mens ook niet gelukkig maakt. Wandelen is in deze tijd de ultieme manier om te ontspannen. En dan kom je erachter, ik heb het al zo vaak gezegd, dat je eigen omgeving heel erg de moeite waard is om te wandelen en te reizen.

Uiteraard mis ik het reizen en ik zou zeker graag weer eens wat verder weg willen, maar het kan nu eenmaal niet en dan is het des te leuker om weer te ontdekken dat dichtbij huis ook heel mooi is en dat Nederland een prachtig land is.

wandelen en corona

Zien en ontdekken in Zeeland

Niet ver van mijn woonplaats is een prachtig natuurgebied. Heel toevallig ook het gebied waar ik als boswachter een deel van mijn werk mag doen. Boswachterij Westerschouwen. Ik schreef er al eerder over.

Regelmatig wandel ik ook in mijn vrije tijd in de Boswachterij en op het strand. Wandelen en corona gaan prima samen. Telkens besef ik dat ons eiland zo prachtig is. De afgelopen tijd heb ik meerdere lange wandelingen gemaakt het vriendinnen of met collega’s. Heerlijk gewoon.

wandelen en corona haamstede

Toch mis ik reizen naar het buitenland

Toch ben ik er ook achter gekomen dat wandelen en reizen meer is dan enkel een rondje in de buurt. Hoe hard ik ook roep dat ons eigen land prachtig is, en dat is het ook, hoe lastiger ik het vind om “opgesloten” te zitten. Ik snak ernaar om erop uit te gaan. Verder van huis. Naar de zon. Vrijheid. Ik kan er niets aan doen. Het is een gevoel dat ik niet kan onderdrukken.

wandelen en corona Westerschouwen

Een nieuw plan helpt niet

Het afgelopen jaar heb ik me geen moment verveeld. Precies een jaar geleden ben ik begonnen met het maken van sieraden onder de naam Dynja Beads Art. Een oude hobby die ik opnieuw heb opgepakt. Ik heb me er zo op gestort dat mijn man en zoon het nu zelfs “dwangmatig” noemen. En dan weet ik dat ik het rustiger aan moet doen. Ik moet doen waar ik echt gelukkig van wordt. Wandelen en reizen.

Plannen maken voor 2021

Voorzichtig maken we weer plannen voor 2021. We gaan niet extreem ver weg, maar we hebben wel een geweldige reis in ons hoofd. Gewoon in Europa. Laten we hopen dat corona snel onder controle is en dat we met z’n allen weer kunnen gaan waar we willen.

wandelen en corona Verklikkerpad

Gezondheid en liefde zijn het allerbelangrijkst in een mensenleven. Maar ontspanning, natuur en avontuur zijn toch zeker een hele goede tweede.

Ik wens u allen Fijne Kerstdagen en een heel goed en gezond 2021.

Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *