Atelier Dynja

Atelier Dynja: Kunst van de kust in Zeeland en ver daarbuiten

Zoeken

Thuis in Zeeland en tijdens onze reizen ben ik altijd op zoek naar schelpen, fossielen, oude sieraden en kralen en andere (afval) materialen om kunst mee te maken.

Verzamelen

Juist het buiten bezig zijn en de spanning om iets bijzonders te vinden maken het interessant. Soms vinden we heel veel leuke en mooie dingen en soms helemaal niets.

Creëren

Met al deze gevonden materialen maak ik unieke kunst. Mijn kunst is gebaseerd op de Story Sticks van de Aboriginals en versierd met de oude stiptechniek van deze geweldige kunstenaars.

kunst in zeeland
Painted Scallop Shells
Schelpen zoeken in Zeeland

Kunst

Mijn kunst bestaat uit elementen met Story Sticks van hout en drijfhout, versiert met de op Aboriginals gebaseerde stiptechniek, zee-glas, schelpen, fossielen en oude- en vintage sieraden.

Schelpen

De grote Mantelschelpen of Coquilles versier ik met de op Aboriginals gebaseerde stiptechniek en de Mandala Dotting technieken, soms aangevuld met schelpen en fossielen.

Strand

Het strand is de plek waar ik heel graag ben. Hier vind ik gratis de mooiste schatten uit de zee. Schelpen, fossielen en soms kleurrijk afval. Uren lang loop ik langs de waterlijn, struinend naar alles wat er ligt.

Atelier Dynja is ook mijn woonkamer

Naast mijn baan in loondienst, het organiseren van strand excursies en creatieve workshops, het advies geven als lokale gids in Zeeland, het schrijven van blogs– en het maken van vlogs over wandelen en reizen ben ik actief als kunstenaar. Dit doe ik gewoon thuis in mijn woonkamer. In deze woonkamer leef ik met mijn gezin, maar het is tevens de opslag van al mijn gevonden schatten uit de zee en materialen zoals verf. Mijn Atelier en werkplek is dus ook gewoon mijn woonkamer. Je bent van harte welkom om te komen kijken, maar wel graag op afspraak.