Atelier Dynja

Gifts from Nature

Selected by Human

Composed by the artist

PORTFOLIO

Zoeken

Thuis in Zeeland en tijdens onze reizen ben ik altijd op zoek naar schelpen, fossielen, zee-glas, drijfhout, oude sieraden, kralen en andere (afval) materialen om kunst mee te maken.

Verzamelen

Juist het buiten bezig zijn en de spanning om iets bijzonders te vinden maken het interessant. Soms vind ik heel veel leuke en mooie dingen en soms helemaal niets.

Creëren

Met al deze gevonden materialen maak ik unieke kunst. Ik gebruik onder andere een oude stiptechniek, gebaseerd op de techniek van de Aboriginals.

Kunst

Mijn kunst bestaat uit Story Sticks en Telling Sticks van drijfhout, de serie Solide Drijfhout kunstwerken en unieke sets met hand gedecoreerde schelpen, drijfhout, schelpen en zee-glas.

Schelpen

De grote Mantelschelpen of Coquilles decoreer ik met de op Aboriginals gebaseerde stiptechniek. Een set wordt aangevuld met drijfhout, allerlei schelpen en zee-glas.

Strand

Het strand is de plek waar ik heel graag ben. Hier vind ik gratis de mooiste schatten uit de zee. Schelpen, fossielen, drijfhout, zee-glas en soms kleurrijk afval. Uren lang loop ik langs de waterlijn, struinend naar alles wat er ligt.

Solide

De sterke band van de oorspronkelijk Zeeuwse bewoners in Canada verenigd zich in deze serie kunstwerken van Canadees drijfhout en Zeeuwse fossiele platte oesters. Het geheel wordt verrijkt met een vleugje Jersey in de vorm van de fel gekleurde Littorina obtusata schelpjes.

De Kunst

is het zoeken, vinden en samenstellen van uniek geformeerd drijfhout, interessante fossielen, bijzondere schelpen en prachtig frosted zee-glas.

Workshops

Klik hier voor alle workshops die ik geef.

Atelier Dynja is ook mijn woonkamer

Naast het organiseren van strand excursies en creatieve workshops, het advies geven als lokale gids in Zeeland, het schrijven van blogs– en het maken van vlogs over wandelen en reizen ben ik actief als kunstenaar. Dit doe ik gewoon thuis in mijn woonkamer. In deze woonkamer leef ik met mijn gezin, maar het is tevens de opslag van al mijn gevonden schatten uit de zee en materialen zoals verf. Mijn Atelier en werkplek is dus ook gewoon mijn woonkamer. Je bent van harte welkom om te komen kijken, maar wel graag op afspraak.