Wandelen in Frankrijk

Wandelen in Frankrijk is eindeloos

Vrijheid is het eerste dat in mij opkomt als ik denk aan wandelen in Frankrijk. In Frankrijk doen ze niet zo moeilijk. Wandel je langs hoge kliffen, dan staan er geen hekken. Wandel je door het bos? Dan zijn er geen paden. Je mag gewoon gaan en staan waar je wilt, zolang je maar niets kapot maakt en je afval meeneemt.
Het zal vast niet overal zo zijn in Frankrijk, maar mijn ervaring in Frankrijk is wel dat je veel vrijer bent tijdens het wandelen.

Tips in de kleuren geel, oranje en rood

Frankrijk is een enorm groot land, in vergelijking met Nederland. De mogelijkheden om te wandelen in Frankrijk zijn eindeloos. Wij maakten tijdens onze roadtrip door Frankrijk een paar mooie wandelingen die we hier graag met je delen.

Roussillon en Colorade Provençal
Niet ver van elkaar liggen de okermijn van Rousillon en de Colorado Provençal. Als je hier gaat wandelen krijg je al snel het idee dat je in de Grand Canyon in Amerika loopt. Niet zo gek dus dat deze gebieden de Grand Canyon van Europa worden genoemd.

Door de afgravingen van oker zijn er geel, oranje, rode kliffen ontstaan met spectaculaire uitzichten. Het is echt een sprookje om hier doorheen te wandelen.