Wandelen in Frankrijk – Colorado Provençal

Wandelen in het Colorado van Frankrijk

Wandelen in Frankrijk in Le Colorado Provençal is bijzonder mooi. Het is een oude okermijn, waardoor je in een palet van geel, oranje en rood wandelt. Het lijkt op Le Sentier des Ocres, maar Colorado Provençal is wat ons betreft nog mooier en nog spectaculairder.

Geel, oranje en rode kleuren in Colorado Provençal

Unesco Geopark

Sinds maart 2017 behoort Le Colorado Provençal tot een Unesco Global Geopark, namelijk Parc Naturel Régional du Luberon.

Een Unesco Geopark is een omgeving die belangrijk is op het gebied van Internationaal Geologisch belang. Met dit label erkent Unesco de toewijding van de bescherming van het gebied als geologisch belang van de aarde.

Wandelen in Frankrijk – Colorado Provençal

Waar vind je Colorado Provençal

Le Colorado Provençal, zoals het op z’n Frans heet, ligt bij het dorp Rustrel in het departement Vaucluse in de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Lekker in het zuiden van Frankrijk, zo’n 100 kilometer boven Marseille. Het ligt 20 kilometer van Roussillon, waar een soortgelijk gebied is van oude okermijnen.

Er zijn 2 wandelroutes in Colorado Provençal

Er zijn twee korte bewegwijzerde wandelroutes in het gebied. Maar let op: kort wil niet zeggen eenvoudig. Zeker in de zomer kan het er behoorlijk heet zijn en is voldoende water een must. Je klimt in beide routes een beetje. Tijdens de kortste route bereik je hoogtes van 10 meter, maar op de grotere route ga je tot 70 meter hoog.

De routes zijn gemarkeerd en hebben leuke, maar eenvoudige namen: het Sahara-circuit is 2.1 kilometer lang en het Uitzichtcircuit is 3.9 kilometer lang. Beide routes zijn niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.

Het park is zeer goed beschermd. Overal staan rangers en surveillanten, meestal vrijwilligers, die heel goed in de gaten houden dat bezoekers niet van de paden afwijken en de zeer kwetsbare heuvels en kliffen oplopen. Houd je dus strikt aan de regels en verpest het niet voor anderen. Neem je afval mee. Geniet van al het mooie en laat het ook mooi.

Het schitterende uitzicht van boven op de Colorado Provençal

Openingstijden, parkeren en entree

Je kunt bij het park parkeren tegen een laag tarief, dat ook meteen je toegangskaartje voor het park is. Wij betaalden € 8,- voor ons camperbusje. Met een auto betaal je € 5,-. Je steunt daarmee het onderhoud van het park.

Het park is open van februari tot en met december en op nieuwjaarsdag. In januari is het park verder gesloten. De openingstijden verschillen per maand. In het hoogseizoen kun je terecht van 8.00 uur tot 19.00 uur. In de overige maanden variëren de openingstijden tussen 8.30/10.00 uur – 18.30/16.00 uur.

Wandelen in Frankrijk – Colorado Porvençal

Filmpje over Le Colorado Provençal

Uiteraard maakten we een filmpje over dit prachtige wandelgebied in Frankrijk:

Informatie
https://coloradoprovencal.fr/home-english.html

Lees ook
Wandelen in Wales
Waar kun je gratis wandelen in Rome
Wandelen in Duitsland – Wülfrath

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *