Waar kun je gratis wandelen in Rome

Rome is een prachtige, maar drukke stad. Toch is er een plek, vlakbij alle bezienswaardigheden van de stad, waar je heerlijk rustig en gratis kunt wandelen in Rome.

  • Gratis wandelen in Rome doe je bij Villa Borghese
  • Waar ligt Villa Borghese
  • Schrik niet als je uit de metro komt
  • Wat is er allemaal te zien en te doen
  • Waar kun je nog meer gratis wandelen in Rome
Gratis-wandelen-in-Rome-Villa-Borghese
De poort van Villa Borghese

Gratis wandelen in Rome doe je bij Villa Borghese

Waar kun je gratis en rustig wandelen in Rome?

Dat kan bij Villa Borghese. Het park is 80 hectare groot en bestaat uit mooi aangelegde tuinen, musea, villa’s, leuke terrasjes en standbeelden.

Je kunt er chillen op de enorme grasvelden, rondrijden in een golfkarretje, varen in een mini meer, gezellig wat drinken op één van de terrassen en er is bijna altijd live muziek.

Villa Borghese ligt in het hart van de stad, aan de rand van het beroemde plein Piazza del Popolo.

Vanuit het park loop je zo naar de beroemde Spaanse trappen, de Trevi Fontein en het Pantheon. Een ideale plek in het hart van Rome om even bij te komen.

Gratis-wandelen-in-Rome-Villa-Borghese
Varen bij het park van Villa Borghese

Waar ligt Villa Borghese

Villa Borghese ligt midden in de stad Rome, niet ver van een aantal bekende bezienswaardigheden.

Je kunt er uiteraard naartoe wandelen, maar als je verblijf wat verder weg is kun je er komen met de metro. Pak metrolijn A en stap uit bij station Spagna. Dit ligt 3 haltes voorbij het grote station Termini. Als je uit de metro komt volg je de bordjes ‘Villa Borghese’.

Gratis-wandelen-in-Rome
Een deel van de vele grote grasvelden in Villa Borghese

Schrik niet als je uit de metro komt

Als je uit de metro komt van station Spagna kan het zijn dat je even raar opkijkt. De uitgang is namelijk niet zoals de meeste uitgangen. Je komt terecht in een gebied waar vooral puin ligt en waar helemaal niets in de omgeving is. Geen paniek, dit is precies waar je moet zijn. Het is ook een verademing omdat hier geen bedelaars en verkopers zijn. Het is er heerlijk rustig.

Loop gewoon rechtdoor, een soort voetpad op. Aan de rechterkant zie je paardenweides. Als je zo’n 500 meter doorloopt en je loopt naar boven, sta je in het hart van het park Villa Borghese.

Villa Borghese
Villa Borghese

Wat is er allemaal te zien en te doen

Gratis en rustig wandelen in Rome is leuk, maar je wilt natuurlijk ook wat actie. In Villa Borghese is dat er zeker.

Op verschillende plekken staan leuke paviljoens waar je iets kunt drinken en eten. Er is bijna altijd wel ergens live muziek in het park. Meestal bij het uitzichtpunt over Piazza del Popolo, het Popopla plein, maar soms ook op één van de brede lanen.

Als afwisseling tijdens het wandelen kun je een golfkarretje huren voor een rondrit door het park. Je mag zelf rijden. Je huurt een golfkar per half uur of per uur. Kosten in 2022 € 20,- voor een half uur en € 30,- voor een uur.

In het park van Villa Borghese zijn vijf musea, waarvan er twee momenteel gesloten zijn. De musea Galleria Borghese, Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea an Villa Giulia zijn wel open. Het is verstandig om hier vooraf kaarten voor te kopen. Dat kan via Getyourguide.nl.

Piazza del Popolo
Piazza del Popolo

Waar kun je nog meer gratis wandelen in Rome

Vlakbij Villa Borghese ligt Piazza del Popolo. De naam betekent ‘Plein van het volk’, maar oorspronkelijk is de naam ontstaan door de populieren die op die plek hebben gestaan en waar de kerk Santa Maria del Popolo naar is genoemd. Uiteindelijk is het gewoon een mooi plein.

Vanaf het plein wandel je in een kwartier naar de Spaanse Trappen, de beroemde Trevi Fontein en niet veel verder kom je bij het Panteon. Allemaal gratis wandelen in Rome. Maar, in de stad is het meestal wel erg druk. In het park bij Villa Borghese is het altijd rustig. Er zijn wel veel mensen, maar het park is zo enorm groot, dat je toch rustig kunt wandelen.

Spaanse Trappen
Spaanse Trappen
Villa Borghese
Villa Borghese

Conclusie
Tussen alle drukte en lange wachtrijen door bij de bezienswaardigheden van Rome is het heerlijk om een dagje gratis te wandelen in het park bij Villa Borghese.

Lees ook
Wandelen in Wales
Wandelen in Frankrijk – Colorado Provençal
Wandelen in Duitsland – Wülfrath

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *