Oosterschelde: bruinvissen gespot

Het is altijd dichtbij en kost niets

Laatst zij een alleenstaande moeder met twee kinderen tegen me: ‘jullie doen zoveel leuke dingen. Ik kan dat allemaal niet betalen’.  ‘Onzin’ zei ik. ‘De natuur is gratis en jij kunt daar ook van genieten’. En zo is het. Vaak hoef je helemaal niet ver weg om te genieten en wandelen is altijd gratis. Het enige dat je moet doen is gaan. Zo was ik vandaag met mijn zoon bij Zierikzee langs de Oosterschelde aan het wandelen. Het doel was zoeken naar schilden van krabben, zeewier en schelpen voor een projectje op mijn werk. Mijn zoon had een rotdag want gisteren is zijn beugel strak gezet en dat doet een paar dagen flink pijn. De zon scheen lekker en ik vond dat hij lekker even naar buiten moest.

Mijn zoon en ik rusten uit op de punt van het havenhoofd in Zierikzee
Mijn zoon en ik rusten uit op de punt van het havenhoofd in Zierikzee

Bruinvissen gespot in de Oosterschelde

We vonden flink wat schelpen en zeewier en zelfs een complete (dode) krab. Mijn zoon knapte zienderogen op. Hij heeft altijd plezier in de natuur en ik wist dat de pijn zou verminderen als we samen naar buiten zouden gaan. Op de punt van het havenkanaal van Zierikzee hebben we heerlijk in de zon gezeten en al vrij snel zagen we twee bruinvissen. In de Oosterschelde leven een aantal bruinvissen en op deze plek zie je ze bijna altijd. Met uitzicht op de Zeelandbrug en achter ons de historische monumentenstad Zierikzee.  Dat is toch genieten en helemaal gratis. Als je minder goed kan lopen is deze plek met de fiets en zelfs met een rolstoel heel goed te bereiken. Ook al heb je minder te besteden, ga naar buiten en geniet. Je hoeft niet altijd naar het buitenland. In je eigen omgeving is het ook mooi. In Nederland is de natuur altijd dichtbij, zelfs als je in een stad woont.

Prachtig uitzicht over de Oosterschelde
Prachtig uitzicht over de Oosterschelde
Zierikzee, historische monumentenstad
Zierikzee, historische monumentenstad
De Zeelandbrug in zicht
De Zeelandbrug in zicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *