Stadswandeling Zierikzee

Historische havenstad Zierikzee

Zierikzee is een historische havenstad uit de twaalfde eeuw. In de stad zijn 563 rijksmonumenten te bezichtigen waaronder honderden huizen en oude pakhuizen, maar ook kerken, torens poorten, bruggen en de oude haven. Daarom is Zierikzee een echte monumentenstad.

Een stadswandeling van Zierikzee koop je bij het VVV kantoor op de nieuwe haven, maar je kunt ook een stadswandeling met gids reserveren.

Nieuwe Kerk Zierikzee
Nieuwe Kerk Zierikzee

 Nummer 1 van Nederland

Op en rond het marktplein zijn vele café’s en restaurants met gezellige terrassen en aan de Nieuwe Haven vind je het beste café van Nederland 2017: De Gekroonde Suikerbiet.

Museumhaven Zierikzee
Museumhaven Zierikzee

Grote Hoogte

Een markant bouwwerk is ‘De Dikke Toren’ of eigenlijk de Sint-Lievensmonstertoren. Deze 62 meter hoge toren is te beklimmen. Boven heb je een schitterend uitzicht over Zierikzee en kijk je bij helder weer over het hele eiland Schouwen Duiveland.

De Sint-Lievensmosntertoren of Dikke Toren in Zierikzee
De Sint-Lievensmosntertoren of Dikke Toren in Zierikzee

De toren van het stadhuis uit de zestiende eeuw zie je overal in de stad boven de daken uitsteken.

Zierikzee is een prachtige stad voor de liefhebber van cultuur en geschiedenis en ook voor iedereen die van gezelligheid aan de haven of het marktplein en winkelen houdt. Er is voor iedereen wel iets in deze mooie oude stad.

Fotoalbum:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *