Brommer rijden: naar het strand in Zeeland

Brommer rijden is een stuk relaxter dan op de motor

Naast wandelen en reizen vinden wij brommer rijden ook erg leuk. We rijden ook motor, maar dan wel in een motorpak en dat is niet altijd prettig als het warm is. Voor de lange afstanden is dat prima, maar voor korte ritten vind ik het al snel teveel gedoe.
Brommer rijden kan zonder een dik pak en voor kortere ritten is het wel zo relaxed.

Op de brommer kom je op plekken waar je met de motor of de auto niet kunt komen. Het gaat een stuk langzamer, dus je ziet veel meer onderweg. Het is makkelijker om even te stoppen en foto’s te maken of gewoon te genieten van de omgeving.

Allemaal voordelen om op de brommer te rijden. Vaak combineren we brommer rijden met reizen en wandelen. En dat zijn precies de dingen die wij graag doen.

Brommer rijden in Zeeland, vakantie op eigen eiland

24 februari van dit jaar is de warmste februari dag ooit. Niet zo gek dat wij deze dag de brommers uit de schuur halen en een mooie rit naar het strand rijden.

In Zeeland zijn overal fietspaden aangelegd waar je met de brommer ook prima kunt rijden. Niet alle fietsers vinden dat leuk, maar het brom-fietspad is ook voor brommers en wij houden altijd rekening met fietsers.

We rijden een mooi rondje langs het Grevelingenmeer naar de Noordzee en terug via de Oosterschelde. Brouwershaven, Den Osse, Scharendijke, Renesse, Burgh Haamstede, Westerschouwen, Burghsluis en terug naar huis.

Na de lange lockdown is dit een vakantiedag op eigen eiland. Genieten met een grote G.

Mijn eerste film met de GoPro

Sinds deze week heb ik een GoPro en maak ik filmpjes voor Youtube. We monteren de camera op het stuur van mijn Honda Dax. Hiervan hebben we er twee. Deze brommers zijn klein en rijden voortreffelijk. Ze maken weinig geluid en zijn zeer zuinig. 100 kilometer op 1,5 liter benzine.

Onder het rijden kan ik de camera aan- en uit zetten. Ik film alles wat we onderweg zien. Ik moet eerlijk zeggen dat de kwaliteit van de film fenomenaal is. Voor een beginner en amateur heb ik het niet zo slecht gedaan, al zeg ik het zelf.

Mijn zoon is handig met het bewerken van filmpjes op de computer en helpt me op weg, maar verder heb ik het allemaal zelf gedaan. En daar ben ik best trots op.

Bekijk hier de film. Vind je het leuk, abonneer je dan op mijn youtube kanaal Wandelfreaks.

Er is ook een korte versie van de film van zo’n 7 minuten op mijn youtubekanaal.

Paragliders op het strand

Op het strand van Westerschouwen maken we een strandwandeling. We kijken naar de paragliders die hier bezig zijn. Een ontspannen en kleurrijk schouwspel. Helaas is dit niet toegestaan omdat dit gebied een Natura 2000 gebied is. Toch heb ik de paragliders gefilmd en in mijn film verwerkt. Het is tenslotte de verantwoording van de paragliders en niet van mij als filmer. Ik moet eerlijk zeggen dat het leuk is om te zien, maar het mag dus niet. De paragliders lopen het risico op een boete.

Genieten in eigen land

Uiteraard willen we niets liever dan weer op avontuur, maar dat kan nu eenmaal niet. We genieten nu volop van ons eigen mooie land. Veel wandelen en af en toe een rondje op de brommer. De volgende keer wordt het een rondje Schouwen Duiveland, waar mogelijk buitendijks.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *