Speeltuin aan zee, maar dan leuker

Kinderen en vakantie. Vervelen, hangen en niets willen. Wie kent het niet? Dan maar weer naar de speeltuin of het zwembad, want dan zijn ze weer even zoet.

Maar wat als er iets veel leukers is dan de standaard speeltuin? Een speeltuin aan zee, zonder speeltoestellen, maar met spannende zoektochten onder begeleiding van een ervaren gids? Lijkt dat je wat? Lees dan verder.

Dieren zoeken in de natuur

Met een app…

Pokémon en dan de hele tijd op een scherm kijken? Ammenooitniet! Nee, geen Pokémon, maar wel een app. Een hele leuke app. Een gratis app. Een app om dieren te zoeken in de natuur, maar dan zonder de hele tijd op je scherm te kijken.

Kinderen tot een jaar of twaalf willen niets liever dan op een telefoon spelen en vooral niet gaan wandelen. Ik kan je verzekeren: met deze app willen ze wel mee de natuur in. Als ervaren gids maak ik het natuurlijk allemaal net een beetje spannender en leuker. En die telefoon? Die staat op schermbeveiliging en gaat pas open als er een dier gespot is. Hoe leuk is dat!

Alle informatie vind je op onze pagina Excursies.

speeltuin aan zee

Excursie dieren zoeken in de natuur voor kinderen

Tijdens deze excursie maken we gebruik van een app en gaan de kinderen samen met hun ouders/begeleiders en gids Digna de natuur in om dieren te zoeken. We zoeken naar virtuele dieren en naar echte dieren.

De app is gratis en kun je overal in Nederlandse natuurgebieden gebruiken. De dieren die je vind blijven in de vorm van een dierenkaart in de app staan met daarbij informatie over het dier. Je kunt na de excursie zelf verder zoeken naar nog meer dieren in allerlei gebieden door heel Nederland. Dubbele dieren kun je ruilen met vrienden en vriendinnen. Wedden dat jouw kinderen voortaan elk weekend de natuur in willen?

speeltuin aan zee

Vanaf welke leeftijd is deze speeltuin geschikt?

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al mee. De maximum leeftijd is rond de 12 jaar, afhankelijk van het kind zelf. Er gaat altijd minimaal 1 ouder/begeleider mee. Meer mag ook. Het is wel noodzakelijk dat de kinderen een telefoon tot zijn of haar beschikking heeft met internet. Uiteraard doen de jongste kinderen mee samen met hun ouders/begeleiders.

Deze excursie heeft veel te bieden. Het is een spel, kinderen zijn actief en leren iets van de natuur. Ze moeten samen democratisch overleggen en hun eigen beslissingen maken. Pedagogisch verantwoord dus. Maar vooral heel erg leuk.

Speuren en verdwalen, dat wordt spannend

Voor de kinderen moet het natuurlijk allemaal wel spannend genoeg zijn. Stel je voor dat het saai wordt. Nou reken maar dat het spannend wordt. Want de kinderen zijn tijdens deze excursie de baas en bepalen zelf de route die we afleggen.

Om alle dieren te vinden moet er dus overlegd worden en dan heb je meteen een stukje didactisch verantwoord spelen te pakken. Leuk voor de ouders, leerzaam voor de kinderen. In alle opzichten is deze excursie speeltuin helemaal geweldig.

Waar kan ik reserveren?

Een dagje speeltuin in de natuur. Dat klinkt goed, maar hoe werkt het? Op onze pagina Excursies staan geplande datums of kun je een besloten groepsexcursie reserveren. Je reserveert vooraf en betaald pas op locatie. Dit kan contant of met een Tikkie. Heel eenvoudig dus.

Tot snel en veel plezier!

Wij kunnen niet naar Zeeland komen, want nu?

Geen probleem. Overal in Nederland is natuur, dus overal kan een excursie speeltuin georganiseerd worden. Stuur me in dat geval een bericht en we gaan kijken wat kan en wat de kosten zijn.

Wij hebben een camping, kan dit ook bij ons?

Ja zeker, dat kan ook. Stuur me een bericht en we gaan overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Meer lezen?
Leuke Activiteiten met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *