Wandelen in Loenen aan de Vecht

Jeugdherinnering in Loenen aan de Vecht

Als kind heb ik met mijn ouders heel Nederland gezien vanaf het water. Mijn ouders hadden een boot en alle vakanties brachten we varend door Nederland door. Veel kan ik me daarvan niet meer herinneren, maar één plek is altijd in mijn gedachten gebleven en dat is Loenen aan de Vecht waar ik een wit koepeltje heb gezien. Dat beeld heb ik altijd onthouden en nu was ineens het moment daar dat ik voor mijn werk in de buurt moest zijn.

Even heb ik getwijfeld of ik deze post online moet zetten. We zitten immers midden in de coronacrisis en het advies is: blijf thuis. Ik ben in dit geval niet thuis gebleven, ook al was het werk gerelateerd. Het was erg fijn om er even uit te zijn en te kunnen wandelen in een omgeving die al lang op mijn lijst stond om te bezoeken. Daarom heb ik besloten dit toch te delen. Wandelen mag tenslotte, als je de regels maar in acht neemt en dat heb ik uiteraard gedaan.

De witte koepel van Loenen aan de Vecht
De witte koepel van Loenen aan de Vecht

Vroeger en Nu wandeling

Zoals gewoonlijk volg ik niet echt een route en wandel ik zomaar op goed geluk rond. De witte koepel is snel gevonden, maar helaas staat deze op privé grond en kan ik er niet in de buurt komen. Op het pad langs de Vecht, Oud Over genaamd, stuit ik op een bordje met de naam: Vroeger en Nu wandeling. Ik heb even gekeken en vond de volgende informatie: vvvstichtsevecht.nl/nl/routes. Er zijn in de gemeente Stichtse Vercht meerdere routes vol informatie over vroeger en nu.

Ik volg de route niet en besluit meteen nog eens terug te komen om al deze routes te wandelen in Loenen aan de Vecht en omgeving. Voor nu houd ik het bij gewoon maar wat rondstruinen.

Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht

Loenen aan de Vecht is mooi en nu ook rustig

Het zal hier vast normaal gesproken met dit weer een drukte van belang zijn. Nu is het stil, al verbaast het me hoeveel mensen nog op straat zijn. Er wordt volop gefietst en gewandeld. Het valt ook niet mee om met dit prachtige weer in april thuis te blijven. Ik begrijp de mensen wel en uiteindelijk doe ik er zelf ook aan mee.

Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht
Wandelen in Loenen aan de Vecht

Het is een feest om te wandelen in Loenen aan de Vecht terwijl de straten uitgestorven zijn. Dat geeft toch een ander beeld dan normaal op zo’n mooie plek.

Wandelen in Loenen aan de Vecht

Gelukkig is de frituur, met inachtneming van alle regels open. Ik koop een ijsje dat alleen met pin betaald kan worden en netjes op afstand in een houten bak wordt gezet waarna ik het kan pakken. Het is allemaal een beetje vreemd, maar het is niet anders.

Loosdrecht

Na mijn korte wandeling door Loenen aan de Vecht rijd ik door naar Loosdrecht. Hier kom ik langs de weg een prachtig oud kasteel-achtig huis tegen. Ik stap uit en maak wat foto’s. Thuis kom ik er pas achter dat het een deel van Kasteel Sypersteyn is. Tijdelijk gesloten, maar zeker de moeite waard om nog eens voor terug te rijden.

Kasteel Sypesteyn Loosdrecht
Kasteel Sypesteyn Loosdrecht

Deze dag was in de coronatijd een aangemane afwisseling van thuis werken en nergens heen kunnen. Ik kan het iedereen aanraden, met inachtneming van de regels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *