Uitdaging: op avontuur dichtbij huis

Avontuur hoeft niet altijd ver weg te zijn

Nu we wereldwijd te maken hebben met coronamaatregelen en allemaal thuis moeten blijven, gaan we op zoek naar nieuwe uitdagingen en avontuur. Je zou het niet verwachten, maar dat kan ook heel dichtbij huis. Zelfs als je geen tuin hebt, kun je vlakbij huis op mini-avontuur.

Wat nog veel leuker is, is om je avonturen te gaan opschrijven. Een mooi werk dat je later, als de crisis al lang voorbij is nog eens terug kunt lezen.

Schrijf je avontuur eens op

Een jaar geleden schreef ik een blog over hoe je een boek kunt schrijven en een blog over hoe je een verhaal of reisverhaal kunt schrijven. Deze blogs lees je terug via onderstaande links:
hoe-schrijf-ik-een-reisblog-of-reisverhaal
hoe-schrijf-ik-een-reisboek

Meteen een boek schrijven over je mini-avontuur dichtbij huis is misschien wat veel gevraagd, maar een goed verhaal schrijven kan altijd. Gebruik mijn tips en begin gewoon. Ik ben benieuwd naar jullie avonturen, dus schroom niet om ze naar me te mailen. Wellicht kan ik je nog wat meer tips geven.

Hoe ga je op mini avontuur?

Om op mini avontuur te gaan heb je niet veel nodig. Je hebt geen wandelschoenen nodig, geen rugzak, geen routeboekje of wandelkaart. Nee, je hebt alleen jezelf nodig. Het is heel eenvoudig. Een kwestie van goed kijken. Loop eens door je tuin of het park in de buurt – als het niet te druk is uiteraard – of ga lekker op je balkon zitten en kijk. Kijken, kijken, kijken.

Naar wat moet je kijken? Naar alles wat beweegt, groeit en bloeit. De vogels, de insecten, de planten. Ja, ook het onkruid, want onkruid kan heel mooi zijn. Ga er eens voor zitten en kijk rustig naar de dingen die je normaal niet ziet. Maar ook de mooie oude panden in je omgeving zijn de moeite waard om eens nader te bekijken. Of die oude lamp daar in de straat. Zie je een reliëf in de gevel, is er een oud schild te vinden?
Woon je in een nieuwe wijk, dan zijn er vast ook bijzondere dingen te zien. Gewoon proberen.

Het belangrijkste is dat je de tijd moet nemen. Tijd die je normaal niet hebt, maar nu wel.

Uit eigen tuin

Ik heb de afgelopen week elke dag een foto uit eigen tuin gemaakt en online gezet op social media. Ik heb een klein beetje gesmokkeld, want de mooie bloesem hangen over de schutting van de buren en zijn niet van mij, maar dat maakt niet uit.

Hieronder vind je een greep uit de foto’s die ik maakte in eigen tuin.

Bloesem uit eigen tuin
Bloesem uit eigen tuin
Knoppen van de Passiebloem uit eigen tuin
Knoppen van de Passiebloem uit eigen tuin

Wandelen in je eigen woonplaats

Het is echt de moeite waard om in je woonplaats een rondje te doen en eens goed te kijken wat je allemaal ziet. Geen haast, lekker rustig wandelen. En uit de buurt blijven van anderen. Wel zo rustig.

Lees ook mijn blog wandelen/wandelen-in-je-eigen-woonplaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *