Wandelen in het Gadra bos

Op zoek naar de Vliegenzwam

De vliegenzwam komt in het Gadra bos veelvuldig voor. Het Gadra bos in Burgh Haamstede staat dan ook bekend als paddenstoelenbos. Als je goed zoekt krijg je een sprookje gepresenteerd. Maar er is meer.

Parkeren kun je gratis op de parkeerplaats aan de Vroonweg in Burgh Haamstede. Het Gadra bos bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste stuk is een wandelroute aan de kant van de parkeerplaats. Het andere gedeelte is achter het Biesterveldwegje. Je kunt deze twee wandelroutes combineren. Het Gadra bos is niet heel groot en in een uurtje ben je rond. Maar niet als je paddenstoelen wilt bekijken. Dan kun je gerust een paar uur ronddwalen, want er is zoveel te zien.

Waar komt de naam Gadrabos vandaan?

De naam Gadra komt van de vroegere boerderij die tot de jaren vijftig in particulier bezit was en nu dient als beheerboerderij van Staatsbosbeheer. De letters staan voor Geluk Aanwezig Door Rijke Arbeid. Bron: VVV Zeeland.

Het Gadra bos is onderdeel van de vroongronden en valt onder het beheer van het team van Staatsbosbeheer dat ook de Boswachterij Westerschouwen onderhoud. In het Gadrabos staan veel eiken en vanwege de overgang van duin naar bos in dit gebied wemelt het van de paddenstoelen.

Het is net een sprookje

Wandelend over de paden of te paard over het ruiterpad kun je genieten van de vele vogels die je hier hoort. Met wat geluk kun je de damherten zien die grazen op de Vroongronden. Het is één groot avontuur in een klein bos. De omgevallen boomstronken blijven liggen. Dit is goed voor de insecten, micro organismen en paddenstoelen. Als de zon door de bomen schijnt krijg je hier echt het gevoel in een sprookjeslandschap te lopen. Als je dan de vliegenzwam van het Gadra bos vind is je dag helemaal goed.

Het Gadra bos heeft meer dan alleen de vliegenzwam

In het Gadra bos vind je meer dan de vliegenzwam. Er groeien veel soorten paddenstoelen, maar ook de grillig gegroeide boomstronken en takken maken dit bos tot een bijzonder geheel.

Het Gadra bos is telkens weer een prachtige ontdekking dichtbij huis. Zoals ik wel vaker zeg, je hoeft niet ver weg om mooie dingen te zien. Ik wandel heel vaak heel dichtbij mijn woonplaats en verbaas me telkens weer over de schoonheid van ons eigen land.

Waar vind je het Gadrabos?

Gadra bos praktisch

Volg de routepaaltjes met de groene voetstap om helemaal rond te lopen. De route hoort voor een gedeelte bij de route ‘Langs water en land’ van Wandelnetwerk Zeeland.

Geniet van mijn foto’s

Onthoud dat een mislukte foto soms ook mooi is, wandelen gezond is en dat je altijd uitkijkt dat je niets kapot trapt en je afval mee naar huis neemt. Zo kunnen we met z’n allen nog jaren genieten van de mooie natuur.

Wil je ook deze mooie Vliegenzwammen zien? Onze gids Digna weet waar. Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *