Bunkers Ouddorp

Wandelroute langs 15 bunkers in Ouddorp

In Ouddorp is een bunkercomplex met 15 uitgegraven en gerenoveerde bunkers. De bunkers zijn onderdeel van de Atlantikwall. De wandeling is maar twee kilometer en loopt door de duinen. Ondanks de korte afstand ben je wel even bezig om alle bouwwerken te bekijken en op de duidelijke informatieborden te lezen. Bij elke bunker is uitleg over de soort en waar deze vroeger voor gebruikt werd. Het complex heet De Punt, omdat het op de punt van het eiland Goeree Overflakkee ligt. De officiële naam is Widerstandsnest 220 H.

Bunkers-Ouddorp
Wandelroute De Punt bij Ouddorp

Waar vind je de bunkers van Ouddorp?

Je vind de bunkers van Ouddorp aan de weg De Punt bij Ouddorp. Je kunt hier je gratis parkeren. De ingang naar de bunkers is links van de weg als je richting Ouddorp kijkt. Ertegenover is de ingang van het Belevingsbos.

De wandelroute is duidelijk aangegeven met genummerde bordjes.

Bunkerroute De Punt bij Ouddorp

De Atlantikwall

De Antlantikwall is een oude verdedigingslinie die van het noordelijkste puntje van Noorwegen tot het zuidelijkste puntje van Frankrijk loopt. De Atlantikwall is gebouwd door Duitsland. De hele linie was zo’n 5.000 kilometer lang. Maar niet over de hele linie stonden bunkers. Op verschillende belangrijke plekken zijn groepen bunkers gebouwd. De 15 bunkers in Ouddorp zijn goed bewaard gebleven en een aantal jaar geleden helemaal opnieuw opgegraven uit het zand.

Tip:
Combineer deze korte wandeling met een wandelroute in het nabijgelegen Goedereede.

Filmpje 

Ik maakte het volgende filmpje van de bunkerroute:

Origineel gepost op 10 februari 2018. Bijgewerkt op 8 februari 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *