België, het is prachtig, maar ga er niet heen

De verborgen parel in België

Soms kom ik op een plek die zo prachtig is en waar ik weinig over kan zeggen. Zo moest ik onlangs iets afleveren in België en ontdekte ik een parel in dit land. Een plek zo groot als een dorp met bijzondere oude panden. Alles netjes opgeknapt en goed onderhouden tuinen. Er is een kerk en een toren met een vijver ervoor. Een landelijke omgeving met prachtige oude gebouwen. Een plek die zo wonderschoon is dat ik het aan iedereen wil laten zien. Maar ook een plek die ik niet kan benoemen omdat het niet de bedoeling is dat iedereen hier zomaar rond gaat wandelen. En dat is heel erg jammer, want het is er echt heel mooi.

Waarom is deze plek dan niet openbaar toegankelijk? Omdat het een besloten inrichting is. Een plek waar mensen die zichzelf kwijt zijn tot rust kunnen komen. Een plek waarvan het niet de bedoeling is dat iedereen hier zomaar rond gaat lopen. Omdat ik was uitgenodigd om een muziekinstrument te komen brengen dat ik te koop had, heb ik toestemming gevraagd en gekregen om even rond te wandelen en foto’s te maken. Zolang ik geen mensen op de foto zet en niet vermeld waar dit is mag ik dit publiceren.

Een bouwkundig erfgoed

Dit complex is gebouwd tussen 1928 en 1932. In 2010 heeft het de status beschermd gekregen en sinds 2011 staat het op de lijst van bouwkundig erfgoed. In België zijn meer van dit soort complexen, maar deze is wel een van de mooiste. Het terrein is 43 hectare groot en ligt prachtig op een heuvel. Rondom dit park heb je prachtige uitzichten.

Meer informatie?

Ik fotografeer alles en geniet van de schoonheid. Dat zou ik iedereen willen gunnen, maar dat kan helaas niet. Wil je toch heel graag weten waar dit is en er zelf een keer kijken? Stuur me dan een persoonlijk bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *