De media bevestigt: Cuba zal voorlopig niet veranderen

Cuba zal de komende veertig jaar niet veranderen

In mijn boek over Cuba schrijf ik dat Cuba de komende veertig jaar nog niet zal veranderen. Niet iedereen is dat met me eens. Sommige mensen denken dat de veranderingen heel snel gaan en dat het authentieke Cuba verdwijnt. Deze mensen zijn veelal alleen in de toeristische driehoek Havana. Trinidad en Viñales geweest. Wij zijn verder geweest. Veel verder. Onderstaand nieuwsbericht bevestigt nog maar eens dat de veranderingen helemaal niet snel gaan en eerder worden teruggedraaid. Het communisme zal voorlopig niet verdwijnen. De touwtjes worden alleen maar strakker aangespannen.
De gekleurde oldtimers zie je alleen maar in de toeristische gebieden
De gekleurde oldtimers zie je alleen maar in de toeristische gebieden
nos.nl:  ‘Vanaf vandaag bepaalt Cubaanse overheid wat goede of slechte kunst is’

In een bericht op nos.nl staat vandaag dat de Cubaanse overheid vanaf nu streng controleert op het organiseren van een tentoonstelling, het maken van kunst of een lied en straatoptredens. Zonder toestemming van de overheid mogen kunstenaars niets meer uitbrengen. Dit is het begin van een stap terug voor Cuba en daarmee bevestigd het land wat ik in mijn boek schrijf: Cuba blijft voorlopig nog een authentiek land met strenge controle van de overheid op alles.

Buiten de toeristische gebieden is er nauwelijks vervoer en wat er is, is oud
Buiten de toeristische gebieden is er nauwelijks vervoer en wat er is, is oud

Veel mensen spreken mijn bewering tegen en denken dat het authentieke Cuba snel zal verdwijnen. Helaas gaan de meeste mensen alleen maar naar de toeristische driehoek Havana, Trinidad en Viñales. Daar worden de prachtige gekleurde oldtimers in stand gehouden voor de toeristen. Het echte leven zie je pas als je uit deze driehoek gaat en slaapt bij de lokale bevolking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *