Roadtrip Frankrijk De camperbus in- en uitpakken

Een hele klus, zo’n camperbus

Het klinkt allemaal heel leuk, een roadtrip maken met een Volkswagen T4 camperbus. En het is ook geweldig. Maar het is som ook hard werken.

Een T4 is niet groot. Dat betekent dat elke keer opnieuw alles ingepakt en uitgepakt moet worden om te kunnen slapen. In onze bus zit een opklapbaar bed. Een zogenaamd Rock ’n Roll bed. Als we gaan rijden klappen we het bed op en is het weer een bank. Op deze manier kunnen de brommers mee. 1 Honda Dax staat in de cabine, de ander achterop een speciaal verstevigde fietsendrager.

roadtrip Frankrijk camperbus

Inpakken en uitpakken

Tijdens onze roadtrip door Frankrijk hebben we op 10 verschillende campings gestaan. Dat houdt in dat we 10 keer de bus hebben uitgepakt en weer ingepakt. Met het inpakken zijn we al met al zo’n anderhalf uur bezig. Hier zit bij opstaan, ontbijten, douchen en alles rijklaar maken. Het meeste werk is het vastzetten van de brommers.

Na aankomst op de volgende camping kost het een uurtje om alles uit te pakken, het bed om te maken en klaar te zijn om te kunnen slapen.

roadtrip Frankrijk camperbus

Wij hebben gekozen voor een kleptent. Een vrij unieke manier om iets meer frisse lucht en ruimte te creëren tijdens het slapen. Met deze kleptent is het allemaal net wat comfortabeler. Het voordeel is dat deze tent heel snel opstaat. Je klemt hem aan de klep, zet de klep oop

Hoe doen we dat nu eigenlijk?

Om een impressie te geven hoe dat gaat en wie wat doet maakte ik een Time Laps filmpje. In snel tempo zie je ons aan het werk.

Bekijk het hilarische filmpje hier:

[ ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *