Weekendje Frankrijk met de auto

3 tips voor een weekendje Frankrijk met de auto

Een weekendje naar Frankrijk met de auto. Wat klinkt dat heerlijk. Nog even volhouden en corona ligt achter ons. Tenminste, de beperkingen van corona. Over enkele weken mag reizen weer en hier kijken wij reikhalzend naar uit.

Naar Frankrijk met de auto is heel makkelijk te doen. En je hoeft helemaal niet ver weg om prachtige dingen te zien. Zo waren wij in mei, tijdens corona, een weekend in de Champagnestreek. Hoe dat kon met alle maatregelen vertel ik in het filmpje dat ik heb gemaakt. Onderaan deze blog vind je de link naar het filmpje.

De Champagnestreek in Frankrijk

De regio Champagne ligt in het noordoosten van Frankrijk. Vanuit Utrecht rij je in vier en een half uur naar Reims, dat in het noordelijk deel van de streek ligt.

Onze uitvalsbasis was het dorpje Beuvardes. De brommer was mee en ik maakte een toertje van zo’n veertig kilometer, terwijl Richard met zijn motor aan het trainen was op het circuit.

Tussen de buien door wandelde ik tussen de zwerfkeien die op een heuvel in een bos liggen, bezocht ik een kasteel ruïne en verkende ik het dorp Fère en Tardenois met de historische markthallen.

La Hottée du Diable

La Hottée du Diable is verzameling zwerfkeien en rotsen. Het gebied is 17 hectare groot en ligt in een bos op een zandheuvel in de gemeente Coincy. Je mag er vrij wandelen en klimmen. Het ligt aan de D310 tussen Coincy en Fère en Tardenois.

weekendje Frankrijk

weekendje Frankrijk

La Hottèe du Diable heeft iets weg van de veel bekendere zwerfkeien van Huelgoat. Daar zijn de zwerfkeien veel groter, maar La Hottée du Diable is zeker de moeite waard.

De ruïne van Fère

Het Kasteel de Fere-en-Tardenois is gebouwd aan het begin van de 13e eeuw tussen 1206 tot 1260 door Robert I van Dreux, kleinzoon van Lodewijk VI de Dikke, koning van Frankrijk. De ruïne is vrij toegankelijk.
Je vind de ruïne aan de D967 tussen Fère en Tardenois en Mareuil-en-Dôle.

Weekendje Frankrijk

Weekendje Frankrijk

Halle aux Blès

De Halle aux Blès is een militair hospital is geweest, maar het is oorspronkelijk gebouwd als markthallen en wordt nu ook weer als zodanig gebruikt. Je vind de Halle aux Blès op de kruising van de D2 en de D967, midden in het dorp Fère en tardenois.

Weekendje Frankrijk

Van de route die ik op de brommer reed en de bezienswaardigheden maakte ik de volgende film:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *