Orka’s en Walvissen spotten in Canada

Waar kun je Orka’s en Walvissen spotten in Canada
Wanneer kun je Orka’s en Walvissen spotten in Canada
De beste plek om Orka’s en Walvissen te spotten in Canada
Telegraph Cove

Waar kun je Orka’s en Walvissen spotten in Canada

Langs de hele kust van Canada kun je Orka’s en Walvissen zien. Populaire plekken om Orka’s en Walvissen te spotten in Canada zijn de Hudsonbaai en Tadoussac aan de kust van Quebec in het oosten, Nunavat op Somerset Island in het noorden en Tofino op Vancouver Island in het westen.

Waar je ook op reis gaat in Canada, aan de kust kun je overal Orka’s en Walvissen zien. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel een beetje geluk hebben. Verderop in dit blog geef ik de ultieme tip om met 95% garantie Orka’s en Walvissen te zien in Canada.

Bultrugwalvis Canada
Bultrugwalvis in Canada

Wanneer kun je Orka’s en Walvissen zien in Canada

De beste tijd om deze prachtige zeedieren te zien is van april tot oktober. Maar, ook in de winter is er een kans om Orka’s te zien. Orka’s migreren niet en kunnen zelfs in de winter vanuit Victoria op Vancouver Island worden gespot. Meer informatie hierover vind je op de website van Prince of Whales Canada.

Orka Canada
Orka in Canada

De beste plek om Orka’s en Walvissen te zien in Canada

Wij vinden Telegraph Cove, aan de oostkant van Vancouver Island de beste plek om Orka’s en Walvissen te spotten omdat hier 95% kans is dat je ze ziet. En dat is ook gebleken. Na 15 minuten varen zagen we 2 Orka families en nog geen uur later 3 Bultrugwalvissen. Ondertussen zijn we ook nog langs een troep Zeeleeuwen gevaren. De vaartocht duurde 3 uur en onze gids Marinebioloog Valery van Prince of Whale wist er zoveel van. Het was een prachtig avontuur en is zeker een aanrader.

Het hoogtepunt was dat een jonge Orka uit het water sprong niet ver van onze boot. Dit heb ik gefilmd en dat zie je hier:

Telegraph Cove

Telegraph Cove is een kleine gemeenschap in het noordoosten van Vancouver Island. Het ligt 356 boven Nanaimo, waar wij met de veerboot op het eiland aan kwamen. De weg naar Telegraph is eindeloos en prachtig. Een lange weg door bossen met onderweg op verschillende plekken zwarte beren langs de kant van de weg.

Telegraph Cove is ontstaan in 1911 als station aan de noordelijke eindpunt van de Campbell River-telegraaflijn. Het is een voormalig vissersdorp met een conservenfabriek voor vis en is nu vooral bekend van het ecotoerisme.

Telegraph-Cove Canada
Telegraph Cove

In Telegraph Cove is een restaurant en een bar en een kantoor van Prince of Whales Walvistochten. Je kunt er kamers huren in authentieke stijl. Er is een RV park, een camping en er zijn cottages te huur. In het voorjaar en de zomer een idyllische en magische plek met prachtige zonsondergangen en heel veel dieren in het wild. In de winter stil en verlaten. De dichtstbijzijnde grotere plek om boodschappen te doen is Port Hardy en ligt 63,5 kilometer verderop. Over afgelegen gesproken…

Telegraph Cove - Vancouver Island
Telegraph Cove
Meer lezen over Canada?
Beren spotten in Canada
De beste tip voor Canada

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *