De beste tip voor Canada

Canada, onbeschrijflijk mooi en immens groot
Tip Canada: neem de tijd

Mijn tip voor Canada is misschien niet meteen de tip die je verwacht. Je wilt natuurlijk weten wat de mooiste plek is in Canada, waar je het lekkerst kan eten of waar je het beste slaapt. Maar in deze blog vertel ik je niets van dit alles. Uiteraard zal ik verschillende blogs schrijven met tips over Canada, maar deze blog is even wat anders.

Canada

Canada, onbeschrijflijk mooi en immens groot

Canada is een onbeschrijflijk mooi land, maar ook een immens groot land. De gemiddelde tijd die ‘wij’ mensen in Canada doorbrengen is drie weken. Oké, er zijn uitzonderingen van mensen die er maanden blijven of zelfs langer. Maar ik heb het over de gemiddelde vakantieganger die een reis door Canada maakt.

Drie weken dus. Wij ook. En in die drie weken wilden we alles zien. Naja, alles is overdreven, maar wel veel. Dit komt omdat ik familie in Canada heb die beiden wilden dat we bij hen langs kwamen, maar ze wonen wel 1.300 kilometer uit elkaar. Het oorspronkelijke plan was enkel Vancouver Island bezoeken, maar dat werd niet gewaardeerd. Dus werd het een rondreis in een camper van Edmonton, door de Rocky Mountains, naar Vancouver Island en via een andere kant van de Rocky Mountains weer terug naar Edmonton.

Canada

Ik zal je alle details besparen waarom we dan niet de camper hebben gehuurd in Edmonton en ingeleverd hebben in Vancouver. We hebben alles geprobeerd, maar na corona en een grote brand bij het grootste camperverhuurbedrijf van Canada was er geen camper meer beschikbaar. Wij vonden uiteindelijk een particuliere camper via de website Outdoorsy, maar dat betekende wel dat we de camper weer in moesten leveren op de plek waar we hem opgehaald hebben.

Het werd een reis van 5.600 kilometer in drie weken en ik kan je vertellen: doe dit niet! Bij ons kon het niet anders en we hebben heel veel mooie dingen gezien, zoals veel beren, maar nog veel meer niet gezien. Het kan gewoon niet om in zo’n korte tijd zulke afstanden af te leggen.

Canada

Tip Canada: NEEM DE TIJD

Mijn grootste tip voor een reis naar Canada is daarom: neem de tijd! Dit klinkt heel simpel, maar dat is het niet. Wij mensen hebben altijd de neiging om op reis in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te zien. Je kent ze wel, mensen uit Azië die in twee weken Europa ‘doen’. Hup in de bus, 15 minuten uitstappen om te fotograferen en weer door. Trap niet in die val en doe dit niet in Canada. Je gaat teveel missen!

Kies voor een kleinere route, blijf langer op een plek en geniet. Ga wandelen, fietsen of gewoon op een stoel zitten en kijk naar alles wat er te zien is en voorbij loopt. Echt, je zal me dankbaar zijn voor deze tip.

Goeie reis en veel plezier.

Meer lezen over Canada?
Beren spotten in Canada
Orka’s en Walvissen spotten in Canada

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *