Zwemmen met schildpadden in Curaçao

Waar kun je zwemmen met schildpadden op Curaçao

Schildpadden kun je rond heel Curaçao van afstand zien. Zwemmen met schildpadden op Curaçao kan op een paar plekken. Maar wil je gegarandeerd dichtbij de schildpadden zwemmen, dan is Playa Grandi de beste plek. Het staat bijna overal als Playa Piskadó op de kaarten, maar het is dus Playa Grandi.

Playa Grandi ligt op Westpunt, helemaal in het noord-westen van Curaçcao. Het is vanuit Willemstad zo’n 45 minuten rijden. Maar zeker de moeite waard.

Westpunt Curaçao is de beste plek voor ongerepte strandjes

Wat de meeste toeristen niet weten is dat veel van de bekende stranden rond- en vooral onder Willemstad zijn gemaakt door mensen. Mambo Beach is hier een voorbeeld van. Een prachtig strand, maar eigenlijk wel nep.

De echte ongerepte strandjes vind je bij Westpunt. Hier is geen wit zand, maar stukjes koraal. Waterschoenen aan dus. Maar hier is ook de plek waar je de meeste kans hebt om schildpadden van dichtbij te zien.  Bij Playa Grandi wordt dagelijks vers gevangen vis schoongemaakt en de restanten worden terug in zee gegooid. De schildpadden komen hier op af om te eten.

Playa Grandi bij Westpunt

Als ze rusten kun je ze wat verder weg naar het diepe water zien. Er komen zelfs boten en bussen vol toeristen naar dit strand om de schildpadden te zien. Wij verbleven een maand in een appartement op Westpunt en liepen elke dag vanuit ons verblijf naar het strandje om met de schildpadden te zwemmen. Vroeg in de ochtend of laat in de middag, terwijl alle toeristen al weg waren, konden wij ongestoord genieten van deze prachtige dieren.
Aanraken is een no=go. Niet aaien, niet optillen. Gewoon rustig laten zwemmen en op gepaste afstand blijven.

Bekijk één van de vele filmpjes die we maakten van het zwemmen met schildpadden op Curaçao.

Snorkelen of duiken

Alle filmpjes die wij hebben gemaakt tijdens het zwemmen met schildpadden op Curaçao zijn tijdens het snorkelen gefilmd. We gebruiken hiervoor een GoPro met waterdichte behuizing. Om de schildpadden goed te zien hoef je niet perse te duiken. De schildpadden zitten niet diep en met genoeg geduld en vooral heel rustig zwemmen ga je ze zeker tegenkomen.

Schildpadden zien bij landgoed Ascencion

Een andere plek om schildpadden te zien is de baai van landgoed Ascencion. Je kunt hier niet zwemmen met de schildpadden, want de zee is hier veel te ruig. Maar als je naar de punt van de baai wandelt kun je van bovenaf heel goed de enorme schildpadden zien zwemmen.

Landgoed Ascencion is een prachtig natuurgebied waarover ik in een ander blog meer zal vertellen.

Andere strandjes op Curaçao waar schildpadden zwemmen

Klein Curaçao is ook een plek waar je schildpadden kunt zien. Niet zoveel en zo makkelijk als bij Playa Grandi, maar ze zijn hier wel. Om naar klein Curaçao te gaan moet je met een boot mee. Dit is niet goedkoop en je bent de hele dag onderweg. Hierover zal ik in een ander blog alles vertellen. Het is zeker de moeite waard.

Wij hebben bij heel veel strandjes gezwommen en ongetwijfeld zullen er op veel meer plekken schildpadden zwemmen, maar de enige plek waar wij verder nog schildpadden hebben gezien is Playa Santa Cruz.

Ik denk dat het een kwestie is van geduld en overal gaan zwemmen. Met een beetje geluk kom je ze op meer plekken tegen. Na het zwemmen kruipen wij lekker in een hangmat van Tropilex. Dat is pas genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *