Grevelingen

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het vormt de grens van het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee en het noordelijkste Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland. In en rond de Grevelingen is een grote diversiteit aan natuur, dieren en planten te bewonderen. In de zomer is het een populair gebied voor windsurfers en zeilers.

In de Grevelingen is al jaren een grote populatie gewone en grijze zeehonden die in vrede naast elkaar leven. In de zomer kun je met een boot van Staatsbosbeheer naar de zeehonden varen.

In de winter kun je er flamingo’s bewonderen. Zij verblijven in de zomermaanden in een meer in Duitsland, maar door bevriezing van dat meer overwinteren ze in de Grevelingen. Europeese, Chileense en Caribische flamingo’s staan bij elkaar en paren samen.

Op de Slikken van Flakkee grazen Heckrunderen welke niet zonder gevaar bezocht kunnen worden. Dit kan alleen op de excursie kar van Staatsbosbeheer. Ook zijn hier vele reeën, vogels en Konikpaarden te zien.

De onderwaterwereld in de Grevelingen is prachtig. Het is naast de Oosterschelde een populair duikgebied. Voor windsurfers en zeilers is de Grevelingen een walhalla door de altijd aanwezige westenwind.

Rondom de Grevelingen liggen vele gezellige dorpjes en mooie natuurgebieden. Het barst er van de campings en bungalowparken en de Brouwersdam, waar je gratis kunt parkeren en met de auto direct aan het Noordzeestrand staat, is een graag bezochte plek.

Met name in de winter is deze omgeving heel geschikt voor mooie wandelingen zoals de Kabbelaarsbank, de krekenroute bij Ouddorp, Dijkwater bij Dreischor en de polders van beide eilanden.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *