Willemsoord: oud en hip, kunst en eten

Willemsoord, het is er geweldig

Willemsoord is een oude scheepswerf van de Koninklijke Marine in Den Helder. Monumentale panden, oude schepen en een bijzonder scheepswrak. Maar er is meer. Veel meer.

Op het grote terrein Willemsoord kun je een dag doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien. Nu, in de winter, zal het wellicht wat minder aantrekkelijk zijn, maar als de zon schijnt zit je hier goed.

willemsoord

Eten en drinken aan het water

Aan het water van het binnenkanaal vind je een aantal gezellige eettentjes. Van mediterraans tot kebab en van friet tot verse vis en alles er tussenin. De terrassen staan gezellig langs het water waardoor je de hele dag mensen langs ziet wandelen.

eten en drinken in willemsoord

eten en drinken in willemsoord

Museumhaven vol historische schepen

In de museumhaven, maar ook rondom heel Willemsoord zie je historische schepen. Het lichtschip Texel, Zeilschip Bonaire, zeiltrainingsschip De Morgenster en stoomschip Noordzee zijn een paar voorbeelden.
Overal waar je loopt zie je oude schepen. Als klap op de vuurpijl kun je een echte levensgrote onderzeeër bewonderen op de kade.

willemsoord

Vlakbij de restaurantjes staat in een glazen paviljoen met het wrak van Samuel, een koopvaarder uit 1620.

wrak samuel willemsoord

Entertainment genoeg

Van jong tot oud, er is voor iedereen iets te doen in Willemsoord. Je kunt naar de bioscoop en het theater, naar het Marinemuseum en het Reddingsmuseum Dorus Rijkers. Er is een casino en de kleintjes kun je naar het speelparadijs brengen.

Er is een cadeaushop en een gallery annex upcycle werkplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en grote afstand tot de arbeidsmarkt. Hier maken zij de prachtigste dingen van oude materialen die te koop zijn in de gallery.

willemsoord

willemsoord

Praktisch en zakelijk

Je kunt in Willemsoord een veraderruimte of zaal huren. Verder is er een fysiotherapeut, een fotostudio, een ontwerpbureau, een assurantiekantoor, een IT consultancy, een kapper, een makelaar en nog veel meer.

De oude gebouwen van Willemsoord worden op een geweldige manier herbenut. De hele entourage is sfeervol, authentiek en mooi om te zien.

willemsoord

Rondwandeling

Op het terrein is een echte rondwandeling, volledig beschreven. Ideaal voor de wandelaar om alle hoogtepunten van dit bijzondere stukje Nederland te verkennen.

Informatie
Willemsoord
Mindz
Rondwandeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *