Op de brommer en varen door de Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is de mooiste

Tijdens onze roadtrip door Frankrijk stonden we een paar dagen op een camping bij de Gorges du Verdon, de meest bekende en mooiste kloof van Frankrijk. De kloof ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Om er te komen passeer je de Provence met de prachtige lavendelvelden rond het dorp Valensole.

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon heeft als bijnaam de Grand Canyon du Verdon en dat zegt genoeg. De kloof is 180.000 hectare groot en strekt zich uit van het dorp Castellane tot aan Moustiers-Sainte-Marie. De Verdon mondt uit in het stuwmeer Lac-de-Sainte-Croix. De hoogste rotsen zijn 700 meter hoog vanaf de rivier de Verdon.

Gorges du Verdon

Het azuurblauwe water van de Verdon schittert je tegemoet als je door de kloof rijdt. Om de paar honderd meter is er gelegenheid om te stoppen en van het uitzicht te genieten. Op het hoogste punt bij de Col de Vaumale sta je op 1.201 meter hoog en heb je het mooiste uitzicht over de hele kloof en het meer Lac-de-Sainte-Croix.

Vanaf dit meer kun je met een elektrisch bootje, kano of waterfiets de kloof in varen.

Gorges du Verdon

We maakten er deze film van:

Op de brommer door de Gorges du Verdon

Wij reden de hele Gorges du Verdon op de brommer, de Honda Dax. Hiervan hebben we er twee en zij zijn de hele reis mee geweest. 1 brommer in de camper bus en 1 brommer achterop.

Op de brommer zijn we de kloof doorgereden vanaf Moustiers-Sainte-Marie tot Castellane en via de andere kant terug door Trigance en Aiguines. Een route van zo’n 100 kilometer met de meest fantastische uitzichten.

Gorges du Verdon

De route is afwisselend omdat je de ene keer bijna onder de rosten rijdt en een stuk verder weer langs glooiende heuvels. Onderweg passeer je bossen en kun je op verschillende plekken de hele kloof overzien.

Op de route zijn verschillende eetgelegenheden van een pizzeria tot een volwaardig restaurant of een bakker met koffieshop.

Varen door de Gorges du Verdon

De dag na onze tocht op de brommer hebben we een elektrisch bootje gehuurd en zijn we de kloof ingevaren. Je kunt er in met een kano, een waterfiets of een elektrische boot. Gemotoriseerde boten zijn niet toegestaan.

Gorges du Verdon

Je kunt de rivier de Verdon een heel eind op varen. Onderweg geniet je van de hoge rotsen, een waterval en de vele, vele vrolijke mensen. Er wordt op verschillende plekken van de rotsen gesprongen, mensen hebben eten en drinken mee en picknicken op plekken waar je aan land kunt en er klinkt overal muziek. Storend is dat niet. De sfeer is bijna Caribisch. Uiteraard kun je hier ook heerlijk zwemmen. Het water in het meer Lac-de-Sainte_Croix en de river de Verdon is niet koud, ondanks dat het een stuwmeer en een stromende rivier is.

Gorges du Verdon

In een paar uur vaar je tergend langzaam naar de plek waar je niet verder kunt. Ik raad een vaartocht in de Gorges du Verdon zeker aan. Maar wel bij mooi weer.

Gorges du Verdon

Informatie
wikipedia-gorges-du-verdon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *