Stranden van Kefalonia

Myrtos Beach
Avithos Beach
Skala Beach
Koroni Beach
Foki Beach
Spasmata Beach
Atheras Beach
Petani Beach
Antisamos Beach
Secret Beach

Myrtos Beach

Het mooiste strand van Europa beweren ze op Kefalonia. Maar is dat wel zo?

Myrtos Beach stranden van Kefalonia

Myrtos Beach ligt in het noord westen van Kefalonia. Het water heeft 50 tinten blauw. Hoe dat precies komt is nergens terug te vinden. Ik denk dat het komt omdat Kefalonia vooral bestaat uit Kalksteen en dat fijne kalk in het water zit. Er stroomt water onder het eiland door dat hier weer in zee komt en dat water neemt fijn kalkstof mee. Water is doorzichtig en wordt blauw door de weerkaatsing op de ondergrond. Dat verklaart volgens mij de verschillende kleuren (licht) blauw.

Myrtos Beach

Dat is meteen de reden waarom ik niet vind dat Myrtos Beach het mooiste strand van Europa is. Hoewel de ligging prachtig is en het strand er tropisch wit uit ziet, is de werkelijkheid dat het geen zandstrand is, maar kiezelstrand. Je ziet hier goed hoe zand ontstaat door het steeds kleiner worden van de kalksteen tot het uiteindelijk heel fijn is.

De bodem loopt hier steil af en daardoor is er een flinke golfslag. Het is niet makkelijk om hier te zwemmen en soms zelfs gevaarlijk. Conclusie: door de ligging is het inderdaad een heel mooi strand, maar het is niet heel fijn om te zwemmen. Parkeren is gratis, maar vol is vol en dan moet je een eind lopen. Kom dus niet te laat.

Myrtos Beach

Avithos Beach

Dit is één van de onbekende stranden van Kefalonia, maar wel een zandstrand en daar zijn er niet zoveel van op op dit eiland.

Avithos-Beach stranden Kefalonia
Avithos Beach

Het ligt in het zuid westen, niet ver van het vliegveld. Het is een smal strand en her en der liggen er stenen, dus wel even oppassen waar je loopt. Er is een kleine strandbar en er zijn ligstoelen. Er is een kleine parkeerplaats waar je net als bij de rest van de stranden op Kefalonia niet hoeft te betalen.

Avithos Beach

Skala Beach

Van alle stranden op Kefalonia is dit het meest bekende strand bij Engelse bezoekers. Skala is het uitgaansgebied voor bier en karaoke. Het strand is langgerekt en bestaat uit kleine kiezels. Het mooie van dit strand is dat een gedeelte achter een strook bomen ligt waar je lekker in je hangmat kunt liggen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Skala-Beach stranden van Kefalonia
Skala Beach

Skala Beacht ligt in het zuid oosten van Kefalonia bij de stad Skala.

Koroni Beach

Voor ons de verrassing van Kefalonia. Zo’n verrassing dat ik er geen foto’s van heb. Maar het staat wel op film en dat filmje zie je hier:

Dit strand is een enorm langgerekt zandstrand aan de zuid west kust van Kefalonia. Er is hier en daar horeca, maar er is ook heel veel ruimte om te wandelen en in alle rust op het strand te liggen. Parkeren kan overal langs het strand. Wat ons betreft een aanrader.

Koroni Beach

Foki Beach

Dit strand ligt verscholen tussen de rotsen en olijfbomen en is volgens mij een familiestrand waar de lokalen graag komen. Gek genoeg ligt het net onder het jetset dorp Fiskardo, waar het bruist aan alle kanten.

Foki Beach  stranden van Kefalonia
Foki Beach

Dit kiezelstrand is geschikt om even lekker af te koelen in het blauwe water, te kijken naar de luxe jachten die in de baai liggen en om Grieken te ontmoeten.

Foki Beach

Spasmata Beach

De meest bijzondere plek voor een strand is aan het eind van de startbaan van het vliegveld. De vliegtuigen scheren letterlijk over je hoofd hier. Gelukkig zijn er niet zoveel vliegtuigen als op Schiphol, dus je hebt er geen last van.

Het strandje is een echt zandstrand en de enige plek waar de grond niet steil afloopt. Ideaal dus met kleine kinderen. Op het eerste gezicht ziet het er wat viezig uit als je aan komt lopen, maar je moet gewoon even doorlopen en dan heb je het mooiste strand en het lekkerste water om te zwemmen op Kefalonia.

Spasmata-Beach stranden van Kefalonia
Spasmata Beach

In de hoek is een strandtent en zijn er ligbedden met parasols. De andere kant op is het uitgestorven. Het is geen breed strand, maar gewoon heel erg lekker om hier te zwemmen. Probeer het zelf. De auto zet je vlakbij. Gratis uiteraard.

Spasmata Beach

Atheras Beach

Als je op avontuur gaat op Kefalonia, dan rij je zeker naar het schiereiland. Helemaal in het noorden ligt het idyllische dorpje Atheras. Klein, maar heel sfeervol. Verderop vind je het kleine strandje van Atheras. Wederom zand, klein, rustig, maar heel mooi. Er is een eettentje dat gerund wordt door een Italiaanse familie. De kinderen fietsen met kleine fietsjes over het terras. Het is gewoon leuk hier.

Atheras Beach stranden van Kefalonia
In de verte ligt Atheras Beach

Helaas heb ik ook van dit strand geen foto’s, maar je hebt het wel in het filmpje voorbij zien komen.

Petani Beach

Net als Mythos Beach heeft dit strand de naam een van de mooiste stranden van Europa te zijn. Ook hier valt over te discussiëren. Het is ook een kiezelstrand en als de wind uit het oosten komt heb je flinke golven. Komt de wind uit het westen dan spoelt er veel zeegras aan.

Petani Beach stranden van Kefalonia
Petani Beach

Dit is het snorkelstrand van Kefalonia, maar ook hiervoor geldt: het hangt er vanaf hoe de wind staat. Parkeren kan gedeeltelijk gratis en als dat vol is moet je betalen voor een andere parkeerplaats. Kom dus vroeg.

Petani Beach

Antisamos Beach

Dit strand heeft niets te maken met het Griekse eiland Samos. Het is een kiezelstrand waar je fun sporten en extreme sporten kunt doen. Er zijn meerdere horeca gelegenheden en het hele strand staat vol ligbedden en parasols. Tegen betaling kun je hier je handdoek neerleggen, want op de kiezels ligt het niet lekker.

Antisamos Beach stranden van Kefalonia
Antisamos Beach

Een druk strand met meer dan voldoende gratis parkeerplaatsen. Dit strand ligt in het oosten van Kefalonia, niet ver van Sami. Dit strand combineer je makkelijk met een bezoek aan de Melissani grot en de Drogarati grot.

Antisamos Beach

Stranden van Kefalonia: Secret Beach

Als laatste ons geheime strand. Net als in het filmpje ga ik ook hier de naam niet noemen. Op dit strand hebben we namelijk prachtige schelpen gevonden en dat terwijl er volgens internet, gidsen en lokale bewoners geen schelpen te vinden zijn op Kefalonia.

het geheime schelpen strand van Kefalonia
Ons geheime schelpen strand van Kefalonia

Iedereen die mij kent weet dat je tegen mij niet moet zeggen dat iets niet kan of iets er niet is. Wij zijn dus net zo lang op zoek geweest naar schelpen op Kefalonia totdat we ze gevonden hebben. Je leest er alles over in mijn blog Schelpen zoeken op Kefalonia.

Meer lezen over Kefalonia?
Melissani Cave
Schelpen zoeken op Kefalonia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *