Kefalonia: Melissani Cave

Wat moet je gezien hebben op Kefalonia
Waar vind je Melissani Cave
Tip van de reisleider: sta niet te lang in de rij
Voor de kosten hoef je het niet te laten
Wat is er zo bijzonder aan Melissani Cave Kefalonia

Wat moet je gezien hebben op Kefalonia

Melissani Cave op Kefalonia is onbetwist een van de hoogtepunten op dit Griekse eiland. Het is moeilijk uit te leggen wat je ervaart in dit ondergronds meer met helder blauw water, dus laat ik bij het begin beginnen.

Waar vind je Melissani Cave

Melissani Cave ligt niet ver van de stad Sami in het oosten van het eiland. Parkeren doe je hier gratis.

Tip van de reisleider: sta niet te lang in de rij

Omdat Melissani Cave onder de grond ligt zie je vanaf het parkeerterrein niet hoe druk het is. Nadat je hebt betaald bij de ticketoffice ga je onder de grond in de rij staan. Als er cruiseschepen zijn afgemeerd bij Kefalonia, dan kan het hier heel druk zijn en staan er soms 20 touringcars. Kun je tot de ticketoffice lopen, koop dan een kaartje en ga! Maar als je al op het parkeerterrein in de rij staat (onder de brandende zon), kom dan een andere dag terug, want de wachttijd kan dan oplopen tot drie uur.

Voor de kosten hoef je het niet te laten

Een ticket voor Melissani Cave kost je € 8,-. Koop je een combinatieticket met de Drogarati Cave, dan betaal je € 10,- voor deze twee attracties. Een koopje vergeleken bij de entreeprijzen in Nederland. Ik zeg: doen!

Wat is er zo bijzonder aan Melissani Cave Kefalonia

Het is lastig uit te leggen. Melissani Cave is niet enorm groot. Het is er druk en er varen 8 bootjes. Deze bootjes worden roeiend bestuurd door leuke Griekse mannen. Sommige mannen zingen, andere maken grapjes waar ze zelf het hardst om lachen. Ondertussen wordt er in het Grieks en Engels uitleg gegeven.

Je vaart in een paar minuten door het helderblauwe water de grot in. In de grot zie je Stalagmieten en Stalactieten. Je weet wel, druipsteen pegels hangend aan het plafond of rechtop staand op de bodem. Maar de grootste attractie is het gat in het plafond.

Het is geen kilometerslange grot, maar allemaal best klein. Toch is de sfeer adembenemend en is het een geweldige ervaring om hier te varen. Dit is een ervaring die je moet beleven, maar stel je er niet al te veel van voor. Dan kan het alleen maar meevallen en geniet je er, net als wij, echt van.

Zoals altijd maakte ik er een leuk filmpje van:

Meer lezen over Kefalonia?
Stranden van Kefalonia
Schelpen zoeken Kefalonia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *