Op de motor door Champagne

Niet alleen wandelen in Champagne

Naast wandelen, reizen en fossielen zoeken is er nog een bezigheid die in ons gezin populair is en dat is motor rijden. Mijn man heeft een caféracer en traint af en toe op Circuit de Ecuyers, net onder het Franse Reims. Ik ga altijd mee voor de gezelligheid en om mooie wandelingen te maken, maar dit jaar heb ik mijn eigen motor, eveneens een oldtimer BMW meegenomen. Onder de warme zon, door de glooiende heuvels en bossen reed ik een groot deel van de Route Touristique du Champagne.

Door de bossen, dan weer over landweggetjes
Door de bossen, dan weer over landweggetjes

Een beetje verdwalen is leuk

Het doel was een lunchafspraak met Henk van der Klok in Vitry-le-François. Van Beauvardes vertrok ik in zuidelijke richting naar Crézancy, via Condé-en-Brie richting Epernay en via Chalons-en-Champagne naar Vitry-le-François. Ik gebruik zelden een navigatiesysteem en rijd eigenlijk altijd op mijn intuïtie. Ik had van te voren wat plaatsnamen op een papiertje geschreven en op mijn tank geplakt, maar dit ging al snel de mist in. Juist omdat ik helemaal niet meer op een papiertje hoefde te letten kon ik genieten van de prachtige omgeving.

Mijn uitzicht vanaf de motor
Mijn uitzicht vanaf de motor

Over heuvels en dalen

Champagine is een prachtige streek met een zeer afwisselend landschap. In het voorjaar staat alles fris in bloei en is het heerlijk om hier rond te toeren. Talloze kleine dorpjes waar de boeren nog rustig op het land werken en de kinderen buiten op straat spelen, uitgestrekte smalle weggetjes waar ik nauwelijks een auto tegen kwam, laat staan een motor. Heerlijk gewoon.

Bergen en dalen in de Champagne streek
Bergen en dalen in de Champagne streek

Lunchen met Henk van der Klok

Een uur later dan gepland was ik in Vitry-le-François. Een stadje zoals er zoveel zijn in Frankrijk. Een centraal plein met een kerk, de kathedraal zoals dat hier zo mooi heet, omringd door bomen en terrassen. In de zon aten we een hamburger met friet en kletsten we bijna drie uur lang. Henk loopt van Nederland naar Jeruzalem en heeft geen geld, geen bankpas en geen creditcard op zak. Hij verzameld geld in voor straat- en weeskinderen op de Thais/Birmese grens. Henk zelf moet het hebben van eten, drinken en een slaapplek die hij onderweg aangeboden krijgt. Meer informatie over Henk volgt later op deze website in een aparte blog. Vast staat dat wandelen door deze prachtige streek geen straf is en ik weet zeker dat ik de volgende keer ook weer gewoon een flinke route ga lopen in Champagne.

Vitry-le-François, een stad zoals velen in Champagne
Vitry-le-François, een stad zoals velen in Champagne
Henk van der Klok loopt van Nederland naar Jeruzalem zonder geld
Henk van der Klok loopt van Nederland naar Jeruzalem zonder geld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *