Cuba: land vol liefde zonder perspectief

TV documentaire Cuba na Castro

Na het zien van het eerste deel van de serie: ‘Cuba na Castro’ is mijn waarheid bevestigd: Cuba is een land vol liefde.  Alles wat ik in mijn boek: ‘Avontuurlijk Cuba’ heb geschreven is volgens de vierdelige documentaire waar. Het gevoel waarmee wij Cuba na een rondreis van 4.225 kilometer hebben verlaten is exact wat de documentaire laat zien.

Cuba is een prachtig land vol lieve mensen, zonder perspectief. Het is er veilig, ze hebben de basisbehoeften die ze nodig hebben om te kunnen leven en verder is er weinig tot niets. Ze zijn tevreden, vrolijk en vaak simpelweg gelukkig. Het is voor ons westerlingen niet te bevatten, maar als je er geweest bent, dan begrijp je het wel. Ik vertelde er al eerder over in mijn blogs over cuba.

Zijn wij zoveel gelukkiger met alles wat we hebben?

Afgelopen week waren wij uitgenodigd bij een bruiloft van goede vrienden. Een grote vriendenclub kwam die dag samen om het feest mee te vieren. Deze groep bestaat uit totaal verschillende mensen die elkaar al ruim twintig jaar kennen. Allemaal bijzondere mensen, met elk een ander leven. De een heeft een goede baan, de ander zoekt nog altijd naar wat hij wil in het leven. De een heeft geld in overvloed, de ander kan nauwelijks rond komen. Over het algemeen hebben we allemaal een huis, mininmaal één auto en elke dag goed te eten. Al pratend met elkaar ontdek je bij bijna iedereen hetzelfde: ‘we hebben het wel goed, maar we missen iets’. Wat we missen is een stukje saamhorigheid, een stukje tijd voor elkaar en vooral met elkaar. Iedereen heeft een druk leven, moet van alles verplicht nalopen en er is nauwelijks nog tijd voor het echte leven.

En dat is precies wat we allemaal het meest missen: tijd! Tijd om samen te zijn, met elkaar te praten en aan elkaar te vragen hoe het nu echt met iemand gaat. In Cuba hebben ze die tijd wel. Mensen maken zich niet druk of ze de nieuwste telefoon wel kunnen kopen en of ze vooraan kunnen staan bij het zoveelste festival. In dit mooie land is geen luxe en geen geld. In Cuba is liefde. Liefde voor elkaar. Men helpt elkaar waar nodig en heeft tijd voor elkaar. Altijd en overal.

Kijk de documentaire en lees mijn boek

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar het land Cuba? Kijk dan zeker de documentaire en lees mijn boek. Mijn advies is: ga! Het is een prachtig land, maar bereid je voor op niets. Neem alles mee wat je nodig denkt te hebben. Even een bikini kopen omdat je deze vergeten bent mee te nemen kan er niet. Ga en geniet. Cuba is het waard.

Bestel mijn boek Avontuurlijk Cuba via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *