De Craft Market in Bakau. Uren rondneuzen of snel doorlopen?

Je houdt er van of je houdt er niet van. Souvenirwinkels met houtsnijwerk, geborduurde tassen, zandschilderijtjes, sieraden in felle kleuren. Je vind ze overal in ter wereld en vaak ziet alles er hetzelfde uit. In Gambia is dat niet anders. Om in Gambia iets te bereiken moeten ze zich onderscheiden en dat hebben ze in Bakau goed begrepen.

De Craft Market in Bakau is een aaneenschakeling van souvenirwinkeltjes. Het assortiment is in zo’n beetje elke winkel hetzelfde. Allemaal spulletjes die elders in een fabriek zijn gemaakt en hier worden verkocht. Toch is het hier een beetje anders doordat je ook een aantal mensen aan het werk ziet die zelf spullen maken.

Laat jet niet verleiden door de opdringerigheid van de verkopers. Ze bedoelen het niet slecht, maar ze willen allemaal hun winkel laten zien. Overal moet je naar binnen en overal hebben ze de beste aanbieding. Afdingen mag. Dat moet zelfs. Schroom je daar niet voor en speel het spelletje gewoon mee. Dat hoort nu eenmaal bij Afrika.

Durf ook nee te zeggen. Ook dat mag gewoon. Je bent niets verplicht. Ga ook eens een gesprek aan met de mensen. Soms hebben ze een bijzonder verhaal te vertellen. Neem de tijd om alles te bekijken en koop in elke winkel een kleinigheid. Dan hebben ze allemaal iets en dat is wel zo eerlijk.

Net voorbij de Craft Market vind je de Sand Art Shop. Een jonge kerel is hier bezig om kleine zandschilderijtjes te maken. Zijn winkel is best groot en hangt vol met de mooiste creaties. Deze heeft hij volgens ons niet zelf gemaakt, maar ingekocht. Toch probeert hij zelf ook wat te maken en laat hij zien hij dat gaat. We maakten een leuk praatje met hem en hij wilde graag poseren voor de foto.

Ben je in Gambia, ga dan naar de Craft Market en de Sand Art Shop van Bakau. Een bijzondere plek met bijzondere mensen.

2 reacties

    1. Hoi Jacomijn,
      Dank je wel voor je reactie. Ik was nog nooit eerder in Gambia geweest, maar wel meteen verkocht. Wat een leuk land. Ik ga zeker nog eens terug. Ik herken jouw verhaal over de hectiek en het alleen reizen in Gambia.
      Groetjes Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *