Frankrijk

Frankrijk, een land van traditie

Jarenlang heb ik geroepen dat Frankrijk voor mijn niet zo nodig hoeft. Ik was wel een paar keer in Parijs geweest en we hebben een keer een rondje Bretagne gedaan met als hoogtepunt wandelen tussen de zwerfkeien van Huelgoat. Maar echt door frankrijk reizen hebben we nooit eerder gedaan. Iets hield ons tegen. Misschien wel de stugheid waar de Fransen om bekend staan. Maar zijn ze echt zo stug?

Inmiddels weten wij dat dit niet zo is. Steeds meer Fransen spreken Engels of doen in ieder geval hun best om met je te communiceren.

Roadtrip

In juni en juli 2021 maakten we een roadtrip door Frankrijk en dat heeft voor ons veel veranderd. Wat is het een prachtig en gevarieerd land. En zo lekker dichtbij. Het is ook een land van tradities. Vooral in het noorden en midden van Frankrijk zie je dit terug. 12.00 uur is 12.00 uur en dan gaat alles dicht. Dit was wel even wennen. Hoe zuidelijker je komt, hoe minder dat is.

Tijdens onze roadtrip reden we 3.000 kilometer met onze Volkswagen T4 camperbus en nog eens 1.000 kilometer op onze brommers, de Honda Dax. Frankrijk heeft ons verbaast en met name de natuur. Wat is dit een schitterend land.

Een land vol Gorges, kloven die stuk voor stuk spectaculair zijn. De Middellandse zee, de okermijnen, prehistorische dorpen, rivieren en de Mont Ventoux. We hebben zoveel gezien in een paar weken tijd. Lees onze blogs en geniet mee van onze avonturen.