België

België

Wat ons betreft is België het perfecte land voor een paar dagen relaxen. Zo op het eerste oog zijn de mensen hier niet zo ingewikkeld. Als je er woont zal het vast anders zijn, maar als gast kun je hier prima vertoeven.

Kamperen in de Ardennen, een bezoek aan de kust, struinen door Brugge of winkelen in Antwerpen. Het is allemaal even gezellig in België. Of het overal even mooi is durf ik niet te zeggen. Het onderhoud laat hier en daar wat te wensen over, maar de bijzonderheden zijn zeker mooi onderhouden.

 

Schelpen en fossielen zoeken in België

Net als Zeeland zijn de stranden van onze zuiderburen heel goed om schelpen en fossielen te zoeken. Dat begint al in het Zeeuws Vlaamse Cadzand en gaat door tot de stranden van Knokke-Heist, Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort.

Let er op dat je aflandige wind hebt. Dat is belangrijk om schelpen te zoeken. Struin de Belgische kusten af en je zult mooie schelpen en fossielen vinden.

Bier

Zelf drink ik geen druppel alcohol, maar de Belgische bieren zijn een fenomeen. Er zijn talloze abdijen te bezoeken waar nog bier wordt gemaakt en op alle terrassen kun je speciale biertjes krijgen. Geniet van het bourgondische leven in België.