Curaçao

Curaçao

Wij zijn in september een maand op Curaçao geweest. Dit was, zoals vaker bij ons het geval is, vanwege het werk van Richard. Ik kan je meteen vertellen dat september geen aanrader is op Curaçao. Dit is de heetste maand van het jaar hier. Maar verder is het een prachtig eiland.

In september begint het orkaanseizoen op de oceaan en daardoor wordt alle wind in het Caribisch gebied als het ware weggetrokken. Temperaturen rond de veertig graden zijn dan heel normaal. Eind september begint het regenseizoen. De beste en mooiste tijd om naar Curaçao te gaan is van eind maart tot eind augustus.

Curaçao, een prachtig eiland, maar ook soms heel lelijk

Omdat we er een maand zijn geweest hebben we alle tijd gehad om het eiland goed te verkennen. En ik moet heel eerlijk zijn. Het is een prachtig eiland, maar soms ook echt lelijk. Overal licht afval. We hebben dumpplekken gezien midden in de meest mooie natuur. Veel huizen zijn oud. De bevolking is vaak arm. Ondanks de tropische sfeer is het er niet altijd fantastisch. En zeker niet voor de bewoners zelf.

Als toerist merk je daar weinig van. De resorts hebben mooie schoongemaakt en vaak opgespoten stranden. De accommodaties zijn super luxe. Als je op vakantie gaat kun je hier enorm genieten van het mooie weer, de azuurblauwe zee en de vele gezellige barretjes en restaurantjes.

Maar als je er langer bent en goed rondkijkt zijn er ook nadelen. In mijn blogs vertel ik je er alles over.