Canada

In juni 2022 maakten wij een lange reis van 5.600 kilometer door Canada.

Op deze pagina vind je een serie blogs en filmpjes over deze droomreis.

Onze route door Canada
Edmonton – Drumheller – Calgary – Banff – Lake Louise – Kelowna – Vancouver – Vancouver Island – Telegraph Cove – Tofino – Sooke – Vancouver – Kamloops – Jasper – Icefields Parkway – Edmonton.

Ik kan na 5.600 kilometer in dit land wel zeggen dat ik zeker weet dat dit een schitterend land is. De natuur, de dieren, de mensen, de huizen. Alles is mooi. Ja, echt. Toch plaats ik een ‘maar’, want Canada is groot. Niet te bevatten groot. En dat zie ik als nadeel.

Als je gaat reizen wil je alles zien. Of in ieder geval zoveel mogelijk. Tenzij je maanden of zelfs een jaar de tijd hebt, probeer je meestal een land in drie weken door te reizen. In dit land is dit niet te doen. Het is simpelweg veel te groot. Vandaar mijn blog met de beste tip voor Canada: neem de tijd! Want tijd heb je nodig in dit prachtige land.

 

Meer filmpjes vind je op ons Youtube kanaal.

Samen leven en reizen met de beren. Hoe werkt dat nou eigenlijk?

In Canada zijn beren. Veel beren. Heel veel beren. Ze zijn overal. Toch leven mensen en toeristen in dit land heel goed samen. Hoe dat precies werkt vertel ik in mijn blog Beren spotten in Canada.

Schelpen zoeken kan hier ook

Zoals onze vaste volgers weten is Schelpen zoeken de grootste hobby van mij, Digna. Overal waar ik kom wil ik graag (of eigenlijk perse) naar een strand op zoek naar schatten uit de zee. Het grootste deel van onze reis door Canada was niet aan zee. Maar gelukkig verbleven we ook een tijdje op Vancouver Island en dat ligt wel aan zee. Aan de westkust van dit eiland zijn prachtige grote stranden, maar niet veel schelpen. Gelukkig vonden we toch een klein strandje met de mooiste schatten.