Bonaire

Wat hebben wij genoten op Bonaire. En dat gunnen we jou ook!

Twee keer waren we op dit prachtige eiland. Rust, schitterende natuur en kunst. Dat is wat wij hier hebben ervaren. Kanovaren door de mangrovebossen, overal fel gekleurde vogels, een schitterende onderwaterwereld en kunst langs de kust, al dan niet gemaakt door mensen. Je kijkt je ogen uit op dit zonnige eiland, terwijl je helemaal tot rust komt.

De bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Zo hebben wij de dag na aankomst met een wildvreemde man de hele ochtend rond gereden op zoek naar een scooter om te huren. Vervoer hadden we niet en hij is overal met ons heen gereden totdat we een scooter hadden. Waar vind je dat nog?

ABC eilanden

Bonaire is het wat betreft oppervlakte (288 km2) het middelste eiland van de ABC eilanden. Het ligt ten oosten van Curaçao. Het is het eiland met het minst aantal inwoners. Ruim 21.000. Ter vergelijking: Curaçao (444 km2) heeft ruim 155.000 inwoners en het kleinere Aruba (180 km2) ruim 106.000.

Er zijn schone witte stranden, koraalriffen en het Nationaal Park Washington Slagbaai. De hele dag kwetteren de meest mooie vogels rond je oren. Schuw zijn ze niet. Je kunt ze makkelijk fotograferen. Behalve de Kolibries. Zijn vliegen zo razendsnel dat je ze nauwelijks kunt vastleggen.

Wij gaan er zeker nog vaker naartoe.