Andorra

https://wandelenenreizen.nl/reizen/wintersport-in-andorra/

 

Andorra

Andorra is een kleine staat in de Pyreneeën en ligt tussen Frankrijk en Spanje.

Het is een prachtig land in de bergen. In de zomer kun je er heel mooi wandelen en in de winter is het een wintersport walhalla met zeer mooie, brede pistes. De Après ski is een stuk minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Oostenrijk.

Skigebieden

Er zijn drie skigebieden in Andorra. Grandvalira, Vallnord en Ardino-Arcalis.

Grandvalira is het grootste skigebied met 210 kilometer aan pistes. Vallnord is een stuk kleiner met 63 kilometer pistes en Ardino-Arcalis is de kleinste met 30 kilometer skiplezier.

Hoewel de faciliteiten allemaal wat verouderd zijn, zijn de pistes formidabel. Andorra werkt er hard aan om de liften te moderniseren.

Wandelen

Het is behalve een wintersportland ook een zomer-vakantieland. Je kunt er mooie wandeltochten maken.

Er zijn meer dan 50 wandelroutes door de bergen. Je kunt niet alleen in de zomer wandelen, maar ook in de winter.

Belastingparadijs

Andorra is een belastingvrije staat. Dit betekent dat je er tax-free kunt shoppen.

In de hoofdstad Andorra la Vella barst het van de winkels waar je sigaretten en drank kunt kopen. Maar ook sieraden, elektrische apparatuur en gadgets vind je hier in overvloed. Let wel op, want soms is het nep en kan het niet waar zijn voor die prijs.

Historisch centrum Andorra

De oude binnenstad van Andorra la Vella is een mooi historisch centrum. Bezoek dit centrum zeker, want het is de moeite waard.

Je kunt de Sint-Stefanuskerk bezoeken en een stadswandeling maken langs originele winkeltjes met handwerk en kunst.

In de stad zijn meerdere wandelroutes te vinden. Een deel van deze routes gaan ook bergopwaarts, dus goede schoenen is altijd aan te raden.

Dit land is dus veel meer dan goedkope drank en sigaretten en wintersport. Het is echt een heel leuk en vooral klein en overzichtelijk land.