Amerika

Amerika, een bizar land in alle opzichten

Om heel eerlijk te zijn kan ik niet heel veel over Amerika vertellen. Ik ben er slechts één keer geweest en niet langer dan twee en een halve dag. En toch durf ik te zeggen dat ik een heel duidelijk beeld heb van dit land. Dat is niet om arrogant te zijn, maar omdat ik bijna zeker weet dat heel Amerika hetzelfde is.

Iedereen weet dat alles in Amerika groot, groter grootst is. Wat velen ook weten is dat het land verschrikkelijk chauvinistisch is. Hier is alles en iedereen het beste van het beste. En dat stralen ze uit. Allemaal prima hoor. Je kunt hier alleen maar met verbazing naar kijken. Zoals dat moment dat de pretparken en themaparken open gaan en het volkslied gespeeld wordt.

Wat mij ook opviel is, dat de mensen echt zijn zoals je ze op tv ziet. Verschrikkelijk overdreven in alles. De manier waarop ze praten en bewegen. Ze vragen allemaal de hele dag “how are you?”. Maar niemand zit te wachten op een antwoord. Stemmen zijn altijd luid en alles is amazing.

Geniet van de prachtige natuur, doe geen moeite om echt contact te maken en laat je niet meeslepen in de overweldigende manier van doen. Daar zijn wij Nederlanders veel te nuchter voor. Verder is het een geweldig land en ik ga graag terug.

Florida

In Florida zijn de alligators werkelijk overal. In de vijver naast je hotel, in elke sloot en in elk meer. Het is hilarisch hoe mens en dier hier samenleven. Het kan gewoon allemaal. Geweldig.
Je kunt in Florida kanovaren tussen de krokodillen of met een hovercraft naar deze enorme beesten varen.

In deze staat barst het van de pretparken en themaparken. Wij zijn naar het Kennedy Space Centre geweest op Cape Canaveral. Hoewel ik helemaal niets heb met ruimtevaart had ik dit toch niet willen missen. Het is echt indrukwekkend en je komt echt dichtbij de echte ruimtecapsules.