Wandelen, Reizen en Corona.

Tijd voor een paar stappen terug en bezinning

Jarenlang was zoveel mogelijk wandelen en reizen voor mij een must en een uitdaging. Nu vanwege de Coronamaatregelen alles ineens stil staat, is het tijd voor bezinning. Een paar stappen terug en nadenken over hoe nu verder.

Wandelen kan ik blijven doen. Moet ik blijven doen. Beroepsmatig wordt van mij verwacht dat ik zoveel mogelijk in onze natuurgebieden aanwezig ben. Dat is geen straf. Dat doe ik met plezier. Met afstand van alles en iedereen. En ik hoop van harte dat iedereen die enigszins kan, dit ook blijft doen. Niet met meer dan drie personen tegelijk en op gepaste afstand van elkaar. Het is voorjaar en daar moet je van blijven genieten. Dit kan ook vanuit je tuin, balkon of in je eigen straat of het park om de hoek. Zolang iedereen de regels maar in acht neemt.

Ondertussen besef ik dat een paar stappen terug helemaal niet erg is. We zijn thuis aan het klussen en er is tijd om eens kasten en een zolder uit te zoeken. Spullen opruimen, weggeven of voor een prikkie verkopen. Tijd om na te denken of al dat reizen en altijd maar weg zijn nog wel van deze tijd is. Mijn antwoord is simpel: volmondig ‘ja’. Dat klinkt heel gek, maar ik voel dat zo. Ik heb altijd de instelling gehad dat, als ik het ergens niet meer naar mijn zin heb, ik mijn spullen pak en ga. Dat kan nu niet en dat benauwd me. Begrijp me niet verkeerd. Ik verveel me thuis geen seconde. Ik ben altijd bezig. Bijvoorbeeld met mijn project Dynja Beads Art.

Onze geplande reis naar Canada dit voorjaar kan niet doorgaan. Dat is jammer, maar niet het ergste. Ik vind het jammer voor mijn familie die we daar zouden gaan opzoeken. Gelukkig kan dit volgend jaar of het jaar daarop ook nog. Voor nu is gezondheid voor iedereen het belangrijkste. Toch hoop ik dat we na deze crisis weer op gepaste wijze kunnen reizen. Niet zozeer de hele wereld rond, maar je vrij kunnen bewegen, buiten zijn, genieten van de natuur, is een groot goed.

Hoe gaat het verder met www.wandelenenreizen.nl?

Hoe het nu verder gaat met deze website is niet zo moeilijk. Ik heb nog foto’s en verhalen genoeg om te delen. En sommige verhalen zullen gaan over micro- en macrofotografie. In eigen tuin, alles in het klein in beeld brengen. Nu is er tijd om met de macrolens aan de gang te gaan in een micro gebied.

Daarnaast start ik met passages uit mijn boek ‘Avontuurlijk Cuba’ online te zetten, zodat u kunt lezen wat ik heb geschreven. Het boek is overigens nu met korting te krijgen in mijn winkel. Evenals de wenskaarten met mooie natuurfoto’s. De wenskaarten uit de voorraad mogen weg met 20% korting.

Helaas kan ik geen actuele foto’s van mijn dagelijkse beroepsmatige wandelingen plaatsen. Dit omdat de overheid wil dat we niet met z’n allen tegelijk naar hetzelfde gebied gaan. Ik blijf foto’s maken en zal dit later allemaal publiceren. Wat u voorlopig te zien krijgt zijn dus foto’s die eerder gemaakt zijn.

Onze wens voor u en iedereen

Blijf gezond, blijf wandelen, maar in gepaste vorm en met afstand. Wij wensen iedereen die naasten heeft verloren heel veel sterkte, iedereen die ziek is van harte beterschap en iedereen veel sterkte en voorspoed. Deze tijd is om na te denken over het leven en leert ons nog meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Op naar beter.

Liefs,
Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *