Lopen met de Lopifit

Afstanden lopen met de Lopifit

Laat ik maar meteen eerlijk zijn: ‘ik heb een bloedhekel aan fietsen!’ Zadelpijn, spierpijn in mijn benen en hijgend en puffend de heuvels op. Nee, laat mij maar lopen. Kilometers lopen, dat is wat ik graag doe. Maar tijdens het lopen maak je geen enorme afstanden. Een kilometer of twintig en dan houdt het voor mij wel op. Met mijn nieuwe hobby als vogelaar is het soms toch prettig om grotere afstanden te kunnen afleggen.

Al zoekende naar een oplossing om wel te kunnen lopen, maar grotere afstanden af te willen leggen kwam ik op de Lopifit. Lopen met de Lopifit is anders. Het is geen fiets, maar je maakt wel de snelheid van een (elektrische) fiets, terwijl je gewoon lekker rustig loopt.

De voordelen van de Lopifit

Voor mij is het grote voordeel dat je snelheid maakt tijdens het lopen. Je zoeft zomaar door de polders, terwijl je in rustig tempo blijft lopen. De Lopifit is makkelijk in gebruik. De elektrische motor zorgt ervoor dat de loopband wordt aangedreven en alles wat je moet doen is stappen en sturen. De ideale manier om dertig kilometer of meer af te leggen in een korte tijd en toch te lopen.

Lopen met de Lopifit

De nadelen van de Lopifit

De prijs! Een nieuwe Lopifit kost je een slordige € 2.600,-. Dat is een hele hoop geld. Ik had de mazzel dat ik de Lopifit voor een derde van de prijs kon overnemen van iemand die er slechts twee maal mee op pad was geweest. Nog steeds veel geld, maar ik vind het de Lopifit wel waard. Het nadeel is dat ik de eerste versie van het model heb en dat de accu iets minder lang mee gaat. Na veertig kilometer houdt het echt op.

De loopband wordt aangedreven door de elektromotor. Zodra de accu leeg is kun je niet meer lopen. Ik had gedacht dat je de loopband ook aan kon drijven door te lopen, maar dat kan dus niet. Accu leeg betekent lopen met de Lopifit aan de hand. Je moet dus altijd uitkijken naar een oplaadpunt of niet te ver weg gaan. Dat vind ik een groot nadeel, want als ik eenmaal op weg ben, dan wil ik blijven gaan. Een reserveaccu is niet te betalen. Deze kosten al snel tussen de € 500,- en € 600,-.

Het tempo van lopen mag van mij nog wat sneller. Ik hou van stevig doorlopen. Op dit moment is het gewoon lekker stappen, maar een beetje meer tempo zou lekker zijn.

Hij is groter dan een fiets, dus een plaats in de schuur is meteen een hele grote plek. De motor is best zwaar, dus over de drempel tillen kost wat kracht.

Tijdens het lopen moet je twee handen aan het stuur houden. Even aan je neus kriebelen gaat dus niet tijdens het lopen. Het voordeel is dat je ook niet met je telefoon in de hand kunt lopen met de Lopifit.

Lopen met de Lopifit

Conclusie

Ondanks de nadelen ben ik toch helemaal weg van de Lopifit. Mocht er nog een versie komen waarbij je de loopband zelf aan kunt drijven en daardoor meer snelheid kunt maken door harder te lopen, dan ga ik zeker sparen voor deze uitvoering.

Lopen met de Lopifit

Voortaan kan ik verder weg lopen om bijvoorbeeld vogels te kijken.

Meer informatie vind je op www.lopifit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *