Leuke workshops in Zeeland

Ben je op zoek naar een creatieve workshop in Zeeland? Dan zit je hier goed! Kies nu uit 16 workshops.
* Vanaf 3 personen
* Alle materialen zijn inclusief
* Leer de nieuwe rage: Gelli Plate

We werken met kleine groepen, zodat iedereen voldoende hulp krijgt. En zo is het is altijd gezellig bij Atelier Dynja.

Alle materialen zijn aanwezig en je gaat altijd naar huis met iets dat je zelf gemaakt hebt. Da’s is toch uniek! Ben je niet zo handig? Geen probleem. Wij helpen je.

Atelier Dynja vind je in de voormalige school aan de I.M. van der Bijlstraat 15 in Zonnemaire. Parkeren is gratis.

Ik deed samen met een vriendin de workshop “oesterschelpen decoreren”. Een aanrader! We werden hartelijk ontvangen en er was meteen een ontspannen sfeer.
Marianne Bruijstens

Er zijn momenteel geen openbare workshops gepland. Je kunt altijd een workshop reserveren met je eigen groepje vanaf 2 personen. Lees verder en reserveer direct de workshop van je keuze of mail.

Geef een Workshop Cadeau

Geef eenvoudig een leuke workshop cadeau met onze cadeaubon. Stuur een mail met het gewenste bedrag en je ontvangt van ons een digitale cadeaubon. Deze kun je inwisselen bij het reserveren van elke workshop.

Atelier Dynja

Workshop Oesterschelpen decoreren

Nieuw: Monoprinten – Gelli Plate Art Collages maken

Workshop Botanisch printen met de gelplaat - Atelier Dynja

Monoprinten, ook wel bekend als Gelli Plate Art, biedt een unieke manier om creatief te zijn en prachtige collages te maken zonder enige ervaring.

Tijdens onze workshop maak je kennis met verschillende technieken en materialen die gebruikt worden in de Gelli Plate Art. De techniek is niet moeilijk. Je brengt verf aan op een gelplaat en je maakte allerlei patronen in de verf. Dat kan met bladeren, bubbeltjesplastic, uitgeknipte vormen uit karton of met onze speciale sjablonen. Daarna druk je een vel papier op de verf waardoor je de patronen overbrengt op het papier. Je bouwt je kunstwerken op uit meerdere lagen. Het is toveren met verf en dat maakt het zo leuk.
Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of voor het eerst een penseel oppakt, onze workshop is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van hun creatieve kant.

Workshop Botanisch printen met de gelplaat - Atelier Dynja 2

Ebru Papier Marmeren

atelier Dynja - Workshop Ebru papier marmere

Welkom in de fascinerende wereld van Ebru Papier Marmeren, waar kunst en water samensmelten om prachtige, unieke meesterwerken te creëren. Tijdens onze workshop nodigen we je uit om de magie van deze eeuwenoude Turkse kunstvorm zelf te ervaren. Stap binnen en ontdek de wonderlijke technieken achter het marmeren van papier, een kunst die niet alleen een visueel spektakel biedt, maar ook een therapeutische en inspirerende creatieve uitlaatklep is.

atelier Dynja - Workshop Ebru papier marmere

Wat kun je verwachten:

De Magie van Kleur en Water: Ontdek de alchemie van kleuren en water op papier. Leer hoe je verf in harmonie met water kunt laten dansen en adembenemende patronen kunt creëren die elke keer uniek zijn.

Hands-on Ervaring: Neem plaats aan onze marmer tafels en ga zelf aan de slag. Onder begeleiding van een ervaren kunstenaar leer je de delicate bewegingen en technieken die nodig zijn om je eigen Ebru-kunstwerk te maken.

Creatieve Vrijheid: Ebru gaat verder dan techniek; het is een vorm van zelfexpressie. Voel de vrijheid om te experimenteren, te spelen met kleuren en vormen, en je eigen artistieke stem te ontdekken.

Deze workshop is geschikt voor alle niveaus. Alleen een nieuwsgierige geest en de bereidheid om jezelf onder te dompelen in de wonderlijke wereld van Ebru.

Acryl gieten

Workshop Acryl Gieten - Atelier Dynja, Zonnemaire

Tijdens deze hands-on workshop leer je de geheimen van het acrylgieten, een fascinerende techniek waarbij verf op een creatieve wijze op het doek wordt gegoten.

Onze ervaren kunstenaars begeleiden je stap voor stap door het proces, van het mengen van kleuren tot het toepassen van verschillende giettechnieken. Of je nu een beginnende kunstenaar bent of al ervaring hebt met schilderen, deze workshop is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe en opwindende artistieke uitdaging.

Wat kun je verwachten:

  • Leer de basisprincipes van acrylgieten
  • Ontdek verschillende giettechnieken zoals de “flip cup” en “dirty pour”
  • Experimenteer met kleurenmenging en textuur
  • Creëer je eigen unieke kunstwerk om mee naar huis te nemen

Geen ervaring nodig, alleen een open geest en de wens om te experimenteren! Al het benodigde materiaal wordt verstrekt, dus kom gewoon langs en laat je creativiteit de vrije loop.

Workshop Acryl gieten - Atelier Dynja, Zonnemaire
Workshop Acryl Gieten - Atelier Dynja Zonnemaire

Stippen op Papier

Workshop stippen op karton

Stippen is een eeuwenoude techniek. Je leert de basis van deze techniek, de samenstelling van je kleuren en het patroon en nog belangrijker: het klaarmaken van de juiste dikte verf. Laat je fantasie de vrije loop en maak een prachtig kunstwerk op dik papier en lijst het in. Meer lezen >>

Oesterschelpen decoreren met de Decoupage techniek

Workshop Oesterschelpen decoreren met decoupage

Tijdens deze workshop maak je een aantal prachtige cadeautjes van Oesterschelpen met de Decoupage techniek. Decoupage betekent letterlijk het opdelen van een scene in kleine stukjes. We gebruiken servetten, lijm en een speciale techniek om de decoupage toe te passen op oesters. We werken de oesters mooi af met een gouden randje. Wil je liever een randje van brons, koper, zilver of een andere kleur? Dat kan allemaal.

Je kunt kiezen uit de thema’s katten, vogels, vlinders, bloemen, cactussen, kabouters, fruit, paddenstoelen, Delfts Blauw/Hollands, Maritiem/strand en Kerst.

We werken met verf en lijm dat niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

Eco printen

Eco-printen is het overbrengen van afdrukken van bladeren op papier of stof zonder gebruik van chemische middelen.

Workshop-Eco-printen-Atelier-Dynja-Zonnemaire
Workshop Eco printen Atelier Dynja Zonnemaire 33 wbs
Workshop-Eco-printen-Atelier-Dynja-Zonnemaire

Tijdens deze workshop maak verschillende afdrukken op papier en stof in A4 formaat. We gebruiken verschillende bladeren en verschillende natuurlijke beitsmiddelen. Meer lezen >>

Vriendschapsarmbandje maken met kraaltjes weven

Workshop Vriendschapsarmbandje met kraaltjes maken

Maak je eigen vriendschapsarmbandje met kraaltjes weven. We maken het armbandje af met lederen kopstukjes en een gevlochten bandje van katoen.

Armband maken met kraaltjes en een lederen band

Workshop Armband maken met kraaltjes en een lederen band - Atelier Dynja

Maak een gepersonaliseerde armband met kraaltjes weven en een lederen band.

Workshop Armband maken met kraaltjes en een lederen band - Atelier Dynja

Dromenvanger maken

Workshop Dromenvanger maken

Tijdens deze workshop maak je een dromenvanger met leer, stof en katoen en versier je de dromenvanger met veren, schelpen en kraaltjes. Meer lezen >>

Talking Sticks maken

Workshop Talking Sticks maken

Een Talking Stick of Vertelstok komt van de Inheemse bevolking van Noord Amerika, de Indianen. Een Talking Stick is mooi versierd met verf in verschillende kleuren en stijlen. Wie de Talking Stick in zijn of haar hand heeft mag vertellen. Als je de stick niet vast hebt ben je stil.

Deze Talking Sticks zijn niet alleen leuk en relatief eenvoudig om te maken, ze zijn ook heel fijn om mee te werken met kinderen die bijvoorbeeld adhd of autisme hebben. Het is een mooi hulpmiddel om rust te creëren of ze juist hun verhaal te laten vertellen.

De Talking Sticks zijn niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi om er een aantal bij elkaar in een vaasje te zetten. Voor wie ga jij deze kleurrijke ‘Talking Sticks’ maken? Het schilderen is niet moeilijk. Iedereen kan het.
Meer lezen >>

Stippen op Mantelschelpen

Set Manteschelpen groen paars

Tijdens deze workshop leer je eerst een aantal technieken op een oefenschelp en daarna ga je zelf 2 grote Mantelschelpen beschilderen met de stiptechniek. Er is keuze uit meer dan 50 kleuren.

We werken met verf die niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

Story Stick maken

Workshop Story Sticks maken

Tijdens deze workshop maak je een Story Stick van hout. Story Sticks zijn ontstaan bij de Aboriginals in Australië. Zij gebruikten stokken om boodschappen door te geven aan andere stammen. Ze maakten er tekeningen op, kerfden er tekens in en versierden de stokken met alles wat ze vonden. Je begint met het kiezen van de kleuren. Daarna geef je de stok een basiskleur of kleuren. Tijdens het drogen van de verf drinken we koffie, thee of fris. Tenslotte versier je de stick met schelpen en onderdelen van oude sieraden. De sieraden mag je zelf uit elkaar halen en gebruiken wat je leuk vind.

We werken met verf en lijm dat niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

Welk verhaal ga jij vertellen met je zelfgemaakte Story Stick?

Raamhanger Bohemian stijl

Workshop Bohemian stijl raamhanger
Raamhanger Bohemian stijl

Tijdens deze workshop maak je twee raamhangers in Bohemian stijl met een echte Sint-Jacobsschelp, drijfhout en een handgemaakte kraal van papier.
Je hebt keuze uit meer dan 50 kleuren verf.

We werken met verf die niet uit wasbaar is, dus trek oude kleren aan die vies mogen worden.

Kralen maken

Tijdens deze workshop maak je een aantal kralen van papier, vilt of leer. Je leert verschillende materialen en technieken kennen.

Reserveren is simpel.
1. Kies jouw favoriete datum en tijdstip.
2. Reserveer direct via het systeem.
of Stuur een mailtje.
3. Samen maken we afspraken.

Annuleren
Annuleren is voor niemand leuk. Voor jou niet omdat je een hele gezellige dag mist vanwege een vervelende reden. Voor mij is het ook niet leuk, want ik heb mijn tijd vrij gehouden voor jou en gezorgd dat alles klaar staat
. Annuleren zonder geldige reden vind ik niet leuk.

Aansprakelijkheid
Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, letsel of verlies tijdens een van de door ons georganiseerde activiteiten.

Betaalverzoeken
Wij sturen nooit zonder overleg een betaalverzoek. U betaald contant ter plekke of via een Tikkie. Ga niet in op een betaalverzoek dat u zogenaamd van ons ontvangt, tenzij wij ter plekke met u hebben afgesproken dat we een betaalverzoek sturen.

Lees ook
Leuke Workshops met vriendinnen
Workshop Talking Stick maken