over

Wat is Wandelfreaks

Wandelfreaks bestaat sinds 2004 en heeft als doel jou te inspireren om te gaan wandelen en/of te reizen.
Lees onze verhalen en kijk onze filmpjes. Geniet van het leven. Geniet van elke dag. Dit kan eenvoudig dichtbij huis, maar ook ver weg.

Vragen staat vrij. Ontbreekt er informatie of wil je meer weten over een bepaalde wandelroute of bestemming? Neem dan gewoon even contact op en je krijgt altijd antwoord. Wij sturen geen nieuwsbrieven en je e-mailadres wordt niet bewaard.

Wandelfreaks gaat over wat we echt beleven. Je leest ook wat er soms mis gaat of tegenvalt.

Op de pagina Samenwerking & Support kun je lezen hoe je met ons kunt samenwerken of ons kunt waarderen en steunen.

Wie is Wandelfreaks

Wij zijn Digna & Richard en we reizen, op de brommer, op de motor, met ons oude camperbusje of met het vliegtuig. Tijdens onze reizen wandelen we regelmatig, maar ook in Nederland wandelen we vaak.

Wandelfreaks blogs en films worden met plezier gemaakt door Digna:
Eigenzinnige levensgenieter
Wandelfreak
Blogger
Vlogger
Excursieleider
Excursie ontwerper
Auteur van het boek Avontuurlijk Cuba
Samensteller van de cursus ‘Hoe schrijf ik een reisblog’
Reisjournalist
Boswachter / Park Ranger
Optimist

Een dag niet gereisd is een dag niet geleefd.

In 2017 haalde ik het HBO diploma Reisjournalistiek aan de Fontys Hogeschool, in samenwerking met ANWB. In 2010 voltooide ik de LOI cursus Schrijven en in 2007 en 2008 volgde ik de 2-jarige opleiding Natuurgids.
Sinds 2013 schrijf ik reisverhalen voor diverse reiswebsites. In 2018 schreef ik het boek Avontuurlijk Cuba.
In 2021 ontwikkelde ik de cursus Hoe schrijf ik een reisverhaal.

Ik werk parttime als boswachter / Park Ranger. Door mijn kennis van- en passie voor de natuur combineer ik alle wandelingen en reizen met de mooiste natuur en de meest bijzondere landschappen. Daarnaast organiseer (strand)excursies en workshops.

De schoonheid van Nederland

Ik pleit al jaren voor de schoonheid van onze eigen land. Het mooiste van reizen is dan ook altijd weer het thuis komen. Geen land ter wereld is zo mooi en goed georganiseerd als Nederland. De mooiste wandelingen, de meest gevarieerde natuurgebieden en de beste bereikbaarheid. In deze coronatijd is maar weer eens duidelijk geworden dat ons land prachtig is en dat wandelen gewoon heel leuk is.

Passie voor wandelen

Wandelen is niet saai. Wandelen is goed. Gezond voor je lijf en ontspannend voor je hersenen. Ik breng vele wandelingen in Nederland en het buitenland in kaart. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Wandelen kan altijd en overal. Ook tijdens corona.

Reizen op de bonnefooi

Vaak zoek ik naar plekken en bezienswaardigheden die niet in de reisgidsen of op de reisblogs staan. Op zoek naar het onbekende.
Voor ons geen groepsreizen of georganiseerde reizen. Ik zoek alles zelf uit en we (mijn man en ik) gaan het liefst op de bonnefooi op pad. Dit kan zijn op onze motoren, onze brommers of met ons oude camperbusje. We vliegen ook, maar proberen dat te beperken. Meestal is een vliegreis van ons een combinatie met een reis die mijn man Richard voor zijn werk moet maken. Dat heeft mij al op vele onverwachte plekken gebracht. Vaak heel kort, soms maar anderhalve dag na een vlucht van negen uur. Dat avontuurlijke, dat ligt mij wel.

Schelpen zoeken

Op zoek naar schelpen en fossielen op de Zeeuwse stranden. Ik laat je zien waar en hoe je moet zoeken om mooie schelpen te vinden. Soms vinden we zelfs fossielen. Mijn specialiteit is piepkleine schelpjes van 1 tot 2 millimeter. Maar ook grote schelpen zie ik niet over het hoofd.

mini schelpjes Grote Purperslak  

Fossielen Borsele

Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Kunst in Zeeland

Naast mijn passie voor wandelen en reizen ben ik ook creatief. Ik decoreer schelpen en ik maak kunst in de vorm van Story Sticks of Totems.

Klik hier en hier voor meer info en foto’s.