over

Wat is Wandelfreaks

Wandelfreaks is gestart in 2004 en al ruim 17 jaar actief met het in beeld brengen van de combinatie  wandelen, reizen en natuur. Wij reizen op de brommer, op de motor, met ons oude camperbusje of met het vliegtuig.

Wandelfreaks is geen bedrijf en wordt niet gesponsord. Ik schrijf vanuit mijn hart en vertel over wat we echt meemaken. Ook wat er soms mis gaat of tegen valt.  Wandelfreaks is geschreven uit passie en liefde voor wandelen, reizen en natuur.

Sinds 2021 maak ik ook filmpjes van onze wandelingen en reizen. Je kunt deze zien op  Youtube.

Je kunt Wandelfreaks steunen voor de kosten van de website door:
* handgedecoreerde schelpen te kopen
*  mijn boek over onze rondreis door Cuba te kopen
* mee te gaan met een Excursie
* handgemaakte sieraden of wenskaarten te kopen via mijn Etsy shop.

Wie is Wandelfreaks

Wandelfreaks wordt met plezier gemaakt door Digna Mielard.
Eigenzinnige levensgenieter.
Wandelfreak.
Blogger.
Vlogger.
Auteur van het boek ‘Avontuurlijk Cuba’.
Reisjournalist.
Boswachter.
Optimist.

In 2017 haalde ik het HBO diploma Reisjournalistiek aan de Fontys Hogeschool, in samenwerking met ANWB. In 2010 voltooide ik de LOI cursus Schrijven en in 2007 en 2008 volgde ik de 2-jarige opleiding Natuurgids.
Sinds 2013 schrijf ik reisverhalen voor diverse reiswebsites. In 2018 schreef ik het boek Avontuurlijk Cuba.

Ik werk parttime als boswachter. I Door mijn kennis van- en passie voor de natuur combineer ik alle wandelingen en reizen met de mooiste natuur en de meest bijzondere landschappen.

De rode draad van Wandelfreaks

Eten is de rode draad in mijn leven. Nee, ik heb geen eetstoornis. Ik lust gewoon heel weinig. Zelf vind ik dat ik best veel lust, maar anderen vinden dat ik weinig eet. Ik lust absoluut geen kaas en vis.

Vraag eens om een pizza zonder kaas. Dan kijken ze je aan alsof je van Mars komt. Voor mij is het heel gewoon en eet ik gewoon prima een pizza met alleen vlees en groente.

Op reis is dat soms best lastig en zeker als we reizen op de bonnefooi, zoals in Cuba. Elke dag op zoek naar eten in een land waar vooral vis op het menu staat, was best moeilijk. Ik heb 3 weken geleefd op bananen, rijst met boontjes en rauwe witte kool. Lees er alles over in mijn boek Avontuurlijk Cuba.

De schoonheid van Nederland

Ik pleit al jaren voor de schoonheid van onze eigen land. Het mooiste van reizen is dan ook altijd weer het thuis komen. Geen land ter wereld is zo mooi en georganiseerd als Nederland. De mooiste wandelingen, de meest gevarieerde natuurgebieden en de beste bereikbaarheid. In deze coronatijd is maar weer eens duidelijk geworden dat ons land prachtig is en dat wandelen gewoon heel leuk is.

Passie voor wandelen

Wandelen is niet saai. Wandelen is goed. Gezond voor je lijf en ontspannend voor je hersenen. Ik breng vele wandelingen in Nederland en het buitenland in kaart. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Wandelen kan altijd en overal. Ook tijdens corona.

Reizen op de bonnefooi

Vaak zoek ik naar plekken en bezienswaardigheden die niet in de reisgidsen of op de reisblogs staan. Op zoek naar het onbekende.
Voor ons geen groepsreizen of georganiseerde reizen. Ik zoek alles zelf uit en we (mijn man en ik) gaan het liefst op de bonnefooi op pad. Dit kan zijn op onze motoren, onze brommers of met ons oude camperbusje. We vliegen ook, maar proberen dat te beperken. Meestal is een vliegreis van ons een combinatie met een reis die mijn man Richard voor zijn werk moet maken. Dat heeft mij al op vele onverwachte plekken gebracht. Vaak heel kort, soms maar anderhalve dag na een vlucht van negen uur. Dat avontuurlijke, dat ligt mij wel.

Excursie schelpen zoeken

Op zoek naar schelpen en fossielen op de Zeeuwse stranden. Ik laat je zien waar en hoe je moet zoeken om mooie schelpen te vinden. Soms vinden we zelfs fossielen. Mijn specialiteit is piepkleine schelpjes van 1 tot 2 millimeter. Maar ook grote schelpen zie ik niet over het hoofd.

mini schelpjes Grote Purperslak  

Fossielen Borsele

Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Schelpen

Naast mijn passie voor wandelen en reizen ben ik ook creatief. Ik decoreer schelpen en ik maak sieraden.

Klik hier voor meer info en foto’s.

schelp