Jaaroverzicht Top 5 blogs Wandelfreaks 2019

Een jaaroverzicht van de top 5 meest gelezen blogs en best bekeken foto’s in 2019

Het jaar is bijna om en dan komen vanzelf de lijstjes tevoorschijn, zoals het jaaroverzicht top 5 blogs van Wandelfreaks. De landen waar we dit jaar doorheen zijn gereisd, het aantal foto’s dat we hebben geschoten of alle wandelingen die we in ons eigen Nederland maakten. Overal is wel een lijstje voor te vinden. Voor degene die het leuk vinden zetten we in deze blog alles op een rij.

Jaaroverzicht Top 5 blogs op Wandelfreaks

2019 was een topjaar voor Wandelfreaks. Wellicht doordat we begin dit jaar de domeinnaam hebben veranderd van Wandelfreaks.com naar Wandelenenreizen.nl. De naam Wandelfreaks blijft ons handelsmerk, maar een domeinnaam die eindigt op .nl en niet het woord ‘freaks’ in zich heeft doet het gewoon beter.

#5 Kameleons spotten in portugal

Deze blog is gepubliceerd op 15 januari en staat fier op nummer 5 in de top vijf. Hoe uniek is het dat je op vakantie in het wild Kameleons kunt spotten? Je moet er goed voor zoeken en even doorzetten, maar prachtig is het wel. Lees deze blog hier nog eens terug.

#4 Volop Vogels op Bonaire

Deze blog is gepubliceerd op 8 juli en dus nog maar een half jaar online en nu al op nummer 4 in de top vijf van meest gelezen blogs 2019. Bonaire is een schitterend eiland en voor de vogelliefhebber een paradijs. Inmiddels zijn een aantal foto’s van deze collectie toegevoegd aan de wenskaarten die wij aanbieden.
De blog lees je hier.

#3 Zeehonden in Zeeland met natuurfotograaf Henk Straatman

Op een mooie dag in mei is Natuurfotograaf Henk Straatman meegeweest met de Robbentocht die ik als boswachter bij Staatsbosbeheer in de maanden meitot en met augustus mag varen. We genoten van de prachtige dieren die hier in het wild leven. Met onze open sloep kunnen we dichtbij komen, maar verstoren we de dieren niet.
De blog lees je hier.

#2 Wandelen op tenerife: het regenwoud van Anaga

Samen met mijn 15-jarige zoon ging ik een weekje naar Tenerife in de voorjaarsvakantie. Als wandelaars was een tocht door het regenwoud van Anaga uiteraard één van onze doelen. Hoe dat was lees je hier.

#1 Bezienswaardigheden tenerife: de mooiste autoroute

De absolute topper van 2019 is onze blog over de mooiste autoroute van Tenerife. Duizenden keren is deze blog gelezen en de teller staat nog niet stil. Waarom deze route zo mooi is lees je hier.

Top 5 meest bekeken en gewaardeerde foto’s op Twitter

#5 Vleermuis in huis (filmpje)

#4 De foto van de Veluwe die is verkocht aan een audio studio

#3 Vulkaan de Teide op Tenerife

Tenerife

#2 De Hop op Tenerife (gemaakt met telefoon)

Hop

#1 Baltsende Flamingo’s in de Grevelingen

Een onbetwiste nummer 1, de flamingo’s in de Grevelingen. Bij de eerste plaatsing op 18 januari, de dag dat ik het filmde, werd dit filpmje ruim 2.600 keer bekeken. In het kader van #mijnnatuurblijft plaatste ik het filmpje nogmaals op 15 november en werd het weer ruim 1.500 keer bekeken. Een absolute topper van Wandelfreaks in 2019.

Volg ons op Twitter.

Top 5 meest bekeken en gewaardeerde foto’s op Instagram

Voor Instagram heb ik geen top 5 kunnen samenstellen. Over het algemeen worden al mijn foto’s zo’n beetje hetzelfde aantal keer geliked. De toppers zijn ook hier weer de flamingo’s en de vleermuis. Verder worden alle foto’s van vogels op Bonaire en de paddenstoelen in Nederland erg goed gewaardeerd.

Door welke landen reisden wij in 2019

#1 Nederland
We schreven 14 blogs over Nederland in 2019.
Lees hier de blogs over Nederland.

#2 Amerika
3 blogs gingen over Amerika dit jaar.
Lees hier de blogs over Amerika.

#3 Tenerife
3 blogs schreven we over Tenerife, waarvan er 2 in de top 3 van de meest gelegen blogs van 2019 staan.
Lees hier de blogs over Tenerife.

#4 Bonaire
We schreven 4 blogs over Bonaire in 2019.
Lees hier de blogs over Bonaire.

#5 Engeland
Drie keer reisden we dit jaar naar Engeland. Het blijft onze favoriet. We schreven er 2 blogs over.
Lees hier de blogs over Engeland.

#6 België
Ook in België komen wij graag. Slechts 1 blog ging over dit leuke land in 2019.
Lees hier de blog over België.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *